°C 19

Mininogometni prvaci Hrvatske stižu iz Turopolja, u Rumunjskoj će igrati i Ligu prvaka

04.07.2023.

Damir Žbulj

Velika Gorica ima 'mininogometne' prvake Hrvatske! Ekipa BT servis nastupila je na državnoj završnici u Svetoj Nedelji te je na kraju osvojila pobjednički pehar i tako izborila plasman u EMF mininogometnu Ligu prvaka, kojoj će ove godine domaćin biti rumunjska Oradea.

Na završnici Prvenstva Hrvatske sudjelovale su momčadi i ženske ekipe iz 18 hrvatskih gradova i općina...

"U grupnoj fazi smo pobijedili ekipu MNE Boemi sa 6:2, dok smo remizirali s ekipom Euro Fero rezultatom 2:2 te smo kao prvi u skupini prošli u četvrtfinale," javio je voditelj ekipe Josip Tomić.

U četvrtzavršnici je BT servis s 5:4 eliminirao MNK Bioter, u polufinalu je s 4:1 poražen Hotel Sport, a u velikom finalu je gorička momčad s 1:0 dobila MNE Valdebek.

"Osvojili smo tako naslov prvaka Hrvatske te ćemo predstavljati Veliku Goricu na mininogometnoj Ligi prvaka u Rumunjskoj početkom rujna," dodao je Tomić.

Ivan Kaurin ponio je titulu najboljeg igrača, a Ivan Cerjak bio je najbolji strijelac završnice!

Inače, mininogomet je amaterska inačica malog nogometa, uz modificirana pravila i gol veličine 4x2 metara, koja se igra na umjetnoj travi, a pravo nastupa imaju niželigaški igrači i rekreativci.

Za momčad BT servis, koja ima sjedište u Velikom Polju, nastupili su igrači iz našeg kraja, od Buševca do Peščenice, a uz Kaurina i Cerjaka, igrali su još i Josip Božić, Josip Raković, Mario Stuparić, Filip Dejanović, Bruno Jušić, Matko Sekulić, Ivan Marović, Filip Brzović i Damir Matković

U Rumunjskoj na turniru Lige prvaka sudjelovat će 24 momčadi iz 22 europske zemlje, a sigurni smo i kako će naši Turopoljci imati što za reći i u jakoj međunarodnoj konkurenciji!