°C 17

Mesnik odveo Udarnik na državnu završnicu pa uživao u veličanstvenom slavlju Hrvatske nad Srbijom: Napravili smo jednu dobru priču

16.01.2020.

Damir Žbulj

Sjajan vikend je iza trenera rukometašica Udarnika Josipa Mesnika, koji je još jednom uspio kadetsku selekciju velikogoričkog kluba odvesti na državnu završnicu prvenstva Hrvatske, među najbolje ekipe Lijepe naše...

Uhvatili smo ga u Grazu, gdje je u društvu obitelji uživao u spektakularnoj utakmici Europskog prvenstva i veličanstvenom slavlju Hrvatske nad Srbijom.

U ugodnom razgovoru u spektakularnom navijačkom okruženju i fantastičnoj atmosferi osvrnuli smo se na još jedan veliki uspjeh Udarnika i velikogoričkog ženskog sporta, a komentirali smo i nastupe hrvatske rukometne reprezentacije, koja će u Beču u četvrtak nastaviti borbu za plasman u polufinale Eura.

"Super je ovo rezultat! Tri godine doći na državnu završnicu prvenstva Hrvatske s istom generacijom je sjajan stvar. Neke igračice su se i mijenjale, možda smo ove godine bili i za nijansu slabiji i taj je uspjeh još za nijansu veći. Na početku sezona nam se ozlijedila ponajbolja igračica, dvije su na početku sezone otišle u Samobor, na kraju prošle su nam se dvije igračice iz tog godišta ozlijedile. Vjerujem kako ćemo ih moći koristiti sada u ovim pripremama...

"Napravili smo jednu dobru priču i ostvarili jedan izvrstan rezultat. Sreća prati hrabre, kako bi se reklo!"

"Imali smo tijekom sezone kiks protiv Dugog Sela, koji se možda nije trebao dogoditi. Sve ostalo smo odradili maksimalno, bili smo hrabri u posljednje dvije utakmice i mislim da nas je onda i sreća pomazila i nagradila za ono što smo radili kroz cijelu sezonu," jasno je poručio Mesnik.

Mlade rukometašice Udarnika imat će priliku pokazati ono što su radile i trenirale kroz sezonu protiv najboljih ekipa Hrvatske. Bit će im to nagrada za sav uloženi trud...

"Na završnici je 12 najboljih, a među njima je i Udarnik. S nekim suparnicama se sigurno možemo ravnopravno nositi, s nekima naravno ne. Moramo izdvojiti Split, Lokomotivu i Sesvete, koje se izdvajaju iz ostatka konkurencije i glavne su favoritkinje za medalje."

"S ostalim ekipama se možemo nositi ako ćemo biti taktički i fizički spremni za završnicu. nadam se da će nam se vratiti ove ozlijeđene igračice, koje će nam puno pomoći. Sve ovisi o skupini i o ždrijebu, onda ćemo moći razmišljati o prolasku," poručio je.

Velika završnica bit će u Poreču od 5. do 8. ožujka, a regiju Zapad će, uz Udarnik i Samobor, predstavljati još Samobor, Sesvete i zagrebačka Lokomotiva.

Ždrijeb i raspored po skupinama bit će poznati krajem siječnja.

"Sad nam počinju pripreme seniorske ekipe za 3. HRL, koja kreće početkom veljače. Imat ćemo sigurno visok intenzitet treninga, radit ćemo na snazi, izdržljivosti, a kasnije ćemo se pripremati i taktički. Kroz drugi mjesec ćemo inzistirati na pripremama 2002. godišta za tu državnu završnicu."

Mesnik je naravno velik navijač hrvatske rukometne reprezentacije, a u Grazu smo svjedočili zaista jednoj utakmici za pamćenje i veličanstvenoj atmosferi koju su tijekom cijele utakmice kreirali naši navijači. Posebno emotivno bilo je nakon završetka dvoboja, jer hrvatski rukometaši jednostavno nisu željeli napustiti teren, a pobjednička pjesma orila se s tribina još pola sata nakon susreta.

"Srećom, ova utakmica nije ništa odlučivala, ali je bio apsolutni gušt pogledati našu reprezentaciju u okršaju sa Srbijom. Ipak je bio pojačani naboj! Mislim da su dečki odradili super posao i nadam se da će nastaviti tako i da mogu daleko dogurati."

"Obrana je u rukometu ključ. Super smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Crne Gore, s Duvnjakom na prednjem. Protiv Bjelorusije je to također sjajno funkcioniralo. Primili smo jako malo golova, iako, ima još prostora da se neke stvari poslože. Obrana 5-1 je stvarno vrhunski funkcionirala," naglasio je Mesnik.

"Na papiru su Austrija i Češka slabiji suparnici, a čekaju nas još Španjolska i Njemačka. Jasno je kako će te dvije utakmice biti ključne, ako odradimo dobar posao protiv Austrijanaca i Čeha. Recept za polufinale je sasvim jasan, treba u ovom ritmu nastaviti dalje, igrati vrhunsku obranu, još malo pojačati napad i mislim kako imamo velike šanse doći do polufinala."

Trener Udarnika dobro zna većinu aktualnih reprezentativaca...

"Dugo godina se znam sa Stepančićem i Horvatom. Nažalost, nema u ekipi Šebetića, koji se ozlijedio. S njim sam čak i surađivao i radio na individualnim treninzima. Štrleka također nažalost nema ovdje, s njim se također godinama znam, kao i s Duvnjakom i Šegom," poručio je za kraj te poželio Hrvatskoj puno sreće i zdravlja do kraja natjecanja te što bolji rezultat.

Nadamo se kako će se prognoze ostvariti i kako će nas rukometaši ove godine posebno razveseliti i osigurati svoje mjesto u velikoj završnici i borbi za medalje.