°C 14

Marko Prošenski predvodi Hrvatsku na nogometnom Euru

29.05.2019.

Damir Žbulj

Vratar Marko Prošenski predvodit će hrvatsku nogometnu reprezentaciju gluhih na Europskom prvenstvu, koje se u Heraklionu na Kreti održava od 1. do 15. lipnja.

Velikogoričanin je svjetski i europski prvak s rukometnom reprezetnacijom gluhih, branio je boje Lijepe naše i na futsalskom Euru, na Olimpijskim igrama gluhih osvajao je brojne zlatne medalje...

Hrvatska nogometna reprezentacija je u rujnu prošle godine kroz dodatne kvalifikacije protiv Češke izborila Euro, na kojem će snage odmjeriti 16 reprezentacija, raspoređenih u četiri skupine.

Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Poljske 4. lipnja, dva dana kasnije na rasporedu je okršaj s Rusijom, a 8. lipnja igra se dvoboj s Njemačkom. 

"Naš cilj je prolazak ove teške skupine u kojoj se nalazi viceprvak Europe Rusija i standardno dobra nogometna nacija Njemačka. To neće biti lak zadatak, međutim puno smo radili i očekujem da dečki daju sve od sebe, pa neka bolji pobjedi," poručio je Josip Bogdanović, izbornik nogometne reprezentacije gluhih, proslavljeni gluhi igrač ponikao u omladinskom pogonu HNK Hajduk, a kasnije igrao za GNK Dinamo i HNK Rijeku.

Prošenskog i hrvatsku reprezentaciju u četvrtak očekuje i posljednja provjera, protiv NK Blato.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju gluhih u Grčkoj predstavljat će Marko Prošenski, Kristijan Konjetić, Darko Val, Andro Crnogaj, Josip Smokvina, Dalibor Međimurec, Toni Mladić, Karlo Šanjug, Mirko Blažević, Mirko Vukić, Karlo Vidaković (kapetan), Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Ivan Vidaković, Luka Roso, Leonardo Vučak, Hrvoje Francizi, Davor Mažuran, Anton Lalić, Mario Jakovljević, Josip Jakovljević, Mate Kvesić i Marko Kovačević.