°C 5

Još jedno uspješno izdanje Zaprešić Opena

03.06.2019.

Damir Žbulj

Na sportskim terenima kraj jezera Zajarki održano je treće izdanje Zaprešić Opena, koji je između ostalog okupio i najbolje hrvatske rukometašice i rukometaše na pijesku.

Prvi turnir u sklopu prvenstva Hrvatske u obje konkurencije osvojio je Toyota MHC Dubrava

Momčad Dubrave je u finalu svladala Detono Zagreb nakon raspucavanja, 2:1 (18:20, 18:16, 7:4), dok su pjeskašice Dubrave nadigrale Detonatorice s 2:0 (17:16, 25:9).

Treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su igrači BHC Sesvete, dok su kod djevojaka isti plasman ostvarile pjeskašice Chemo profila Zagreb.

“Čestitam dečkima na borbi, klasični derbi između Dubrave i Detona, a ovaj put smo mi imali više sreće“, rekao je član Dubrave Igor Smolković. “Prvi set je bio malo teži, drugi lakši za nas. Mi smo došle po prvo mjesto i to smo i ostvarile“, poručila je pobjednica u dresu Dubrave Kristina Smiljanić.

U utakmicama za treće mjesto, pjeskaši BHC Sesvete nadigrali su White boyse s 2:1 (20:16, 12:19, 6:0), dok su pjeskašice Chemo profila Zagreb bile bolje od juniorskih reprezentativki Hrvatske s 2:1 (18:20, 17:16, 8:6). ”Nismo očekivali, skupili smo se i dobro odigrali turnir, sve utakmice su bile izjednačene, ali eto treći smo“, izjavio je Marko Pranjić, igrač Sesveta. S druge strane, brončana Carolina Ivić: “Bila je teška utakmica, ali smo bile bolje i mislim da ne bi bila zanimljiva utakmica bez raspucavanja“.

Sada je na rasporedu EBT Finals na kojem će od 6. do 9. lipnja hrvatske boje braniti Detono Zagreb. Nakon toga, od 14. do 16. lipnja igra se Zagreb Open i drugi turnir u borbi za naslov prvakinja i prvaka Hrvatske te vrhunski sportski doživljaj na pješčanim terenima jarunskog jezera.

U sklopu Zaprešić Opena odigran je i turnir odbojke na pijesku te po prvi puta i Lake Run utrka građana na pet kilometara te brojne druge trke za mlađe dobne kategorije...

 

(Foto: Katal Media)