°C 16

Goričani nakon katastrofe u Dubravi ostali bez prvog mjesta

02.03.2020.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice doživjeli su neugodan poraz u derbiju kod Dubrave te su ostali bez vodećeg mjesta na ljestvici, kolo prije kraja regularnog dijela sezone i početka Lige za prvaka.

U prvom međusobnom dvoboju ovih protivnika Gorica je bila uvjerljiva, ali sada su se rukometaši Dubrave revanširali i s 29:21 preuzeli vrh poretka.

Ekipa Andrije Nikolića u evidentnoj je krizi, jer su u posljednjim kolima, uz očekivanu pobjedu nad fenjerašem Dubrovnikom, ostali bez bodova i kod Varaždina i kod Zameta i sad kod Dubrave.

Tek je uvodnih desetak minuta proteklo u rezultatskoj ravnoteži, ali nakon toga domaćin počinje graditi razliku, koja je na poluvremenu bila pet golova (15:10).

U nastavku su domaći imali i devet golova viška, ali na kraju nisu uspjeli 'nadoknaditi' 12 razlike iz utakmice u velikogoričkoj Gradskoj dvorani.

U posljednjem kolu Gorica na svom parketu igra protiv Sesveta i u slučaju pobjede može se vratiti na prvo mjesto, ako Dubrava remizira ili izgubi u Rijeci kod Zameta.

S devet pogodaka Ante Ivanković bio je najbolji u domaćim redovima. Davor Ćavar je predvodio Goricu s devet golova, Gal je dodao šest pogodaka, Laljek je zabio pet, a Sladoljev je imao deset obrana. Povratnik nakon ozljede Ivan Vekić imao je četiri uspješne intervencije.

HRK Gorica: Vekić 4/13 obrana, Sladoljev 10/30 obrana; Ceković 0/2, Kosteski, Laljek 5/11, Goričanec, Negran 0/3, Šalić, Klarica 1/4, Vrbić, Ćavar 9/12, Žarković 0/1, Kraljević, Šehić 0/1, Vrdoljak 0/5, Gal 6/6. Trener: Andrija Nikolić.