°C 16

Goričani ispustili veliku prednost, ali na kraju ipak sredili Osječane: Konsolidirali smo se, odigrali smo zrelo

25.01.2020.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nastavili su pobjednički niz nakon što su na domaćem parketu sa 102:90 svladali Vrijednosnice Osijek! Gosti su do ove utakmice još uvijek gajili ambicije za ulazak među četiri najbolje ekipe HT Premijer lige, međutim, Goričani su potvrdili svoju kvalitetu te su ponovno pokazali sv snagu momčadi iz vrha domaćeg košarkaškog natjecanja.

Sesarovim košarkašima ovo je 13. prvenstveno slavlje u 17. nastupu ove sezone i na najboljem su putu da u doigravanju uđu s treće pozicije na ljestvici.

Uzbudljiv je bio dvoboj s Osječanima, koji su se uspjeli vratiti iz velikog rezultatskog zaostatka, ali nisu imali dovoljno snage i kvalitete da utakmicu odvedu u neizvjesnu završnicu, kakva je bila u prvom međusobnom susretu ovih momčad.

Već je u prvih deset minuta Gorica u protivnički koš ubacila 32 poena, u drugoj je na semaforu bilo i 19 razlike (42:23) pa je izgledalo kako će ovo biti još jedna rutinska partija domaćih košarkaša.

Međutim, VROS do poluvremena hvata priključak sjajnom serijom, a minutu prije velikog predaha prednost se istopila na samo dva poena viška (55:53). Ipak, još jedna trica Mašića donosi Goričanima mirniji odmor.

Slavonci u trećoj dionici ne posustaju, stižu do potpunog preokreta, a početkom posljednje četvrtine imaju i sedam koševa viška.

Alarm za uzbunu bio je već upaljen, Sesar je rotacijom došao do pravih rješenja i uz sjajnu igru u obrani Goričani serijom ubačaja vraćaju kontrolu utakmice u svoje ruke.

U posljednjim minutama nije bilo drame, ali Goričani su se morali pošteno oznojiti za takav ishod.

Ponovno je Gorica išla preko 100 poena, a predvodio je Lovro Mazalin s double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova. Sjajni su bili i Kapusta i Mašić, koji su dodali svaki po 16 koševa, dok se kao odlično pojačanje pokazao i Tim Osolnik, koji je za tek nešto više od šest minuta u igri ubacio osam poena...

Osolnik je slovenski bek, koji je prije par sezona već bio u Gorici, a posljednje tri sezone igrao je za Krku iz Novog Mesta te je košarkaš s ozbiljnim iskustvom igranja ABA lige. U veljači će napuniti 24 godine.

"Nakon dobrog otvaranja u kojem smo stvarno dominirali i sve pogodili normalno da je moralo doći razdoblje bez pogođenih šuteva. Ono što me malo zabrinulo je loš odgovor defenzivi, u obrani, gdje smo morali bolje reagirati kod tih 20 razlike koje smo imali...

"Mislim da smo kasnije odigrali zrelo, konsolidirali smo se, mali Tim nam je donio tu agresivnost na poziciji razigravača i vratili smo utakmicu na svoju stranu. Jednostavno, trebalo nam je vremena da se vratimo u svoj ritam. To smo uspjeli krajem treće i početkom četvrte četvrtine i na kraju smo rutinski priveli utakmicu kraju," poručio je nakon utakmice trener Sesar.

U idućem kolu Gorica 1. veljače gostuje u Zaboku.