°C 10

Goričanec: Svi smo bili zadovoljni kako smo odigrali, najvažnija je ekipa

08.02.2020.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice savršeno su krenuli u nastavak sezone, uvjerljivom slavljem protiv trećeplasirane vinkovačke Spačve te su potvrdili kako su ove sezone najbolja momčad prvog dijela Paket 24 Premijer lige i da su apsolutno zasluženo vodeći u poretku.

Pobjednički niz žele nastaviti i na subotnjem gostovanju u Varaždinu.

"Trenirali smo dobro kroz pripreme i cilj je bio nastaviti s pobjedama i zaključiti ovaj prvi dio prvenstva na najbolji mogući način. To smo protiv Spačve i pokazali," rekao je u razgovoru za VG Danas Filip Goričanec, koji je već gotovo dvije sezone u HRK Gorica te je s klubom prošao uspon od dna do vrha ljestvice u posljednjih godinu dana.

-->> [FOTO] Rukometaši deklasirali i Spačvu: Nisam siguran da ijedna momčad ima ovoliko dobrih igrača

Protiv Spačve je odigrao dobru utakmicu, ali ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića ponovno nije imala slabu kariku.

"Na početku nam je trebalo da se malo zagrijemo, ali kad je naš 'stroj' krenuo, kad su se obrana i napad uskladili, onda smo i napravili veliku razliku. Na kraju je to apsolutno zaslužena pobjeda."

"Zadovoljan sam svojom partijom, ali mislim kako su svi moji suigrači bili zadovoljni kako smo odigrali. Najvažnija je ekipa," jasno je istaknuo.

Velikogorički rukometaši ispunili su prvi cilj, plasman u Ligu za prvaka, no, ambicije postoje i u Hrvatskom rukometnom kupu. Želja je izboriti mjesto na završnom Final 4 turniru, što bi bio povijesni klupski uspjeh.

Iduća prepreka u osmini finala u ožujku su ponovno Vinkovčani...

"Spačva će nam biti protivnik u Kupu i ovo je bila dobra utakmica da vidimo u kakvom su stanju. Dat ćemo sve od sebe i da tu utakmicu pobijedimo u Vinkovcima. Bit će teško, ali nadamo se najboljem rezultatu," najavio je Goričanec, inače rodom iz međimurskog Šenkovca pokraj Čakovca. Filip je inače i hrvatski reprezentativac u rukometnu na pijesku...

Svoj doprinos u velikom slavlju nad Spačvom dao je i mladi Antonio Vrbić, koji je u Goricu stigao na posudbu iz PPD Zagreba, a igra na poziciji lijevog krila, gdje dominira sjajni Davor Ćavar.

"Utakmica je tek u prvih 15-ak minuta bila izjednačena, a sve ostalo išlo je u našu korist i na kraju smo slavili s velikom razlikom. Ispada da je ovo za nas bio jači trening...

"Dobio sam minute i sigurno kako sam zadovoljan. Osigurali smo Ligu za prvaka, dečki koji su manje igrali valjda će dobiti veću minutažu, a nadam se kako ću i ja isto više igrati," istaknuo je Vrbić.

"Idemo jako i u Kupu, čeka nas u ožujku nova utakmica sa Spačvom i idemo i to isto dobiti. Vidjet ćemo do kuda možemo dogurati."

Liga za prvaka je osigurana, doigravanje za naslov prvaka u kojem sudjeluju prve četiri ekipe Paket 24 Premijer lige te PPD Zagreb i RK Nexe Našice, hrvatski predstavnici u SEHA Gazprom ligi.

"Jako je dobra sezona i nadam se kako neće biti ozljeda i da ćemo nastaviti tako i dalje," zaključio je Vrbić, mladi kadetski hrvatski reprezentativac.

Prvenstvo se ovog vikenda nastavlja utakmica 14. kola, a osim subotnjeg gostovanja Gorice u Varaždinu (18 sati) još se sastaju Zamet i Dubrovnik, Spačva i Dubrava te Umag i Poreč. U nedjelju Sesvete gostuju u Bjelovaru.

Goričani na vrhu imaju pet bodova viška ispred Dubrave.