°C 11

Gorica za Jenkija: Prvi puta preko stotke, spektakularni Mazalin utrpao 43 poena Hermes Analitici

12.01.2020.

Damir Žbulj

Bila je ovo posebna utakmica za KK Gorica, samo nekoliko sati nakon što se saznala vijest kako je preminuo legendarni trener Silvije Jenkač, koji je dao neizmjeran doprinos goričkoj košarci. 

-->> Preminuo Silvije Jenkač Jenki

Sesarovi košarkaši na najbolji mogući način dali su posvetu omiljenom  Jenkiju, prvo minutom šutnje prije početnog podbacivanja, a onda i uvjerljivom 117:82 pobjedom na gostovanju u Draženovom domu kod Hermes Analitice.

Bila je to utakmica protiv 'fenjeraša' u kojoj su bodovi unaprijed upisani, no, trebalo je razliku u kvaliteti potvrditi i na parketu.

Motivacija u ovako emotivnom susretu bila je posebno visokoj razini, međutim, u prvoj dionici domaćin je pružio zavidan otpor. Većinu otvaranja susreta bio je u prednosti, ali Goričani su ubačajem Pere Babića ipak na prvi predah otišli s minimalnim vodstvom (24:25).

Druga dionica počela je simultankom Mazalina, uz sjajnu igru u obrani nadovezali su se ubačajimaBabić i Vučić, svoj doprinos dali su Gospić, Majcunić, Kapusta i Mašić, a novim koševima nezaustavljivog Mazalina Gorica je do velikog odmora otišla na velikih 41:56.

Nastavak je donio sličnu priču, a u posljednjoj četvrtini Sesarovi košarkaši majstorski su odradili sve zadatke i po prvi puta ove sezone prošli magičnu granicu od 100 poena.

Spektakularnu utakmicu odigrao je Mazalin, koji se na kraju zaustavio na 43 poena, uz nevjerojatna šut iz igre i pogođenih 18 lopti iz 21 pokušaja, od čega je ubacio tri trice bez promašaja, uz sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte i valorizaciju 53!!

Gorici je ovo 11 pobjeda u 15. kolu HT Premijer lige. Već u srijedu je na rasporedu gostujući dvoboj osmine finala Kupa Kreše Ćosića kod Dubrave Furnir i utakmica za plasman na završnicu, dok će u idućem prvenstvenom kolu, 18. siječnja, na parketu Gradske sportske dvorane dočekati Sonik Puntamiku.