°C 7

Gorica u neizvjesnoj završnici ipak izborila Final 8 Kupa Kreše Ćosića

16.01.2020.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ostvarili su još jedan veliki rezultat, novim plasmanom na završni Final 8 turnir Kupa Krešimira Ćosića.

Nakon što su lani na splitskim Gripama preko domaćina stigli do polufinala, ove će godine imati priliku ponoviti ili čak nadmašiti taj uspjeh.

Prepreka u osmini finala ovosezonskog natjecanja bila je Dubrava Furnir, koju su Sesarovi košarkaši na gostovanju, uz dosta muke, uspjeli preskočiti rezultatom 78:86.

Ponovno su Goričani slabije otvorili utakmicu, kao i u nekoliko prijašnjih dvoboja, ali su do poluvremena nametnuli svoj ritam i došli do prednosti, dok su u nastavku ipak uspjeli opravdati ulogu favorita.

Međutim, nije bilo nimalo lako...

Pretposljednja ekipa HT Premijer lige je početkom četvrte dionice gubila osam poena razlike, ali je uspjela uhvatiti priključak i tri i pol minute prije kraja doći i do minimalne prednosti.

Ante Mašić i Pero Babić su tricama ponovno okrenuli rezultat na stranu Gorice, a na ulasku u posljednju minutu na semaforu je 78:78.

Ante Gospić tada ubacuje koš i dodatno bacanje, Babić krade jednu loptu, a Vučić nakon Mašićevog dalekometnog promašaja hvata skok u napadu i poentira, uz novo slobodno bacanje, što je bio i kraj svih nada domaćina u pozitivan rasplet ove neizvjesne završnice. U posljednjim sekundama Gorica se obranila i preko Brzoje zapečatila sudbinu Dubrave.

"Čestitam Gorici na zasluženoj pobjedi u završnici utakmice. Pokazali smo karakter i zonskom obranom u drugom dijelu smo prednost Gorice smanjili, a čak smo i poveli. Na kraju smo nažalost izgubili loptu, ali sam ponosan kako su moji košarkaši odigrali ovu utakmicu, kako su se borili," rekao je nakon susreta trener poraženih Vladimir Krstić.

Gospić je predvodio napad s 20 ubačenih poena i četiri skoka. Petar Babić dodao je 14, a Ivan Vučić 11 poena. Brzoja je imao šutersku večer za zaborav, ali je uz devet poena imao i četiri skoka i šest asistencija, koliko ih je podijelio i Marko Petrović. Mazalin je nakon briljantne partije za pamćenje protiv Hermes Analitice ostao na samo pet koševa.

Završnicu je još izborila Cibona, koja je slavila u Osijeku, Zadar je na gostovanju u Sinju eliminirao Alkar, Split je bio uvjerljiv u Zaboku, Pula je u dramatičnoj završnici izbacila premijerligaša Adria Oil Škrljevo, Hermes Analitica bila je uspješna u Omišu, Sonik Puntamika je nadigrala Jazine, a Šibenka je zaustavila snove zadarske Diadore.

Sesarova momčad HT Premijer ligu nastavlja u subotu 18. siječnja susretom 16. kola protiv Sonik Puntamike, koji se u Gradskoj sportskoj dvorani igra od 18 sati.

Zadar je vodeći sa samo jednim porazom, Cibona je na omjeru 12-3, dok su s jednom pobjedom manje odmah iza i Split i Gorica.

(Foto: HKS, Marin Sušić)