°C 10

Gorica: Odbojkašice Azene nižu uspjehe

21.11.2018.

Redakcija

Odbojkašice Azene upisale su proteklog vikenda svoju prvu ovosezonsku pobjedu u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi!

U derbiju začelja svladale su ŽOK Drenova s 3:1 u setovima te su nakon slabijeg ulaska u sezonu potvrdile kako apsolutno imaju svoje mjesto u drugom razredu hrvatske ženske klupske odbojke.

-->> Azena u derbiju začelja do prve pobjede!

Razgovarali smo s trenerom Azene Lukom Bišćanom, koji se osvrnuo na prvo slavlje njegovih odbojkašica te je najavio novi dvoboj, u nedjelju od 16.30 sati protiv Zadra, ponovno na domaćem terenu Gradske sportske dvorane.

"Dosta loše smo krenuli u utakmicu. Suparnice su otvorile dvoboj serijom 4:0, bili smo loši na prijemu servisa cijeli prvi set. Imali smo problema i na svom servisu, nismo uspjeli 'pogađati' igračice koje smo trebali. Nakon gubitka prve dionice uspjeli smo se konsolidirati, ustabilili smo prijem servisa i uspjeli smo kroz sva tri preostala seta odraditi jako dobar posao. natjerali smo suparničkog trenera da puno mijenja igračice i libera i primačice. Radili smo im konstantni pritisak sa svojim servisom," istaknuo je nakon susreta Bišćan.

"Bila je jako dobra utakmica, lijepa atmosfera i sad se trebamo spremiti za idući dvoboj!"

"Ključno je što smo uzeli sva tri boda i nismo dozvolili Drenovi da odvede meč u peti set. Onda bisno kasnije u sezoni imali problema i s Drenovom i ostalim ekipama," smatra strateg Azene.

PRITSAK JE POSTOJAO

Vidljiv je napredak odbojkašica Azene iz kola u kolo. Zbog kasnijeg početka priprema u prvim nastupima nisu bile na pravoj razini. Zaredali su porazi porazi bez osvojenog seta...

No, u šestom kolu kod Nove Gradiške osvojen je prvi bod, a protiv Drenove je u posljednjem kolu upisana izuzetno bitna pobjeda, prije svega za samopouzdanje igračica i trenera prije posljednjih pet ovogodišnjih susreta.

"Pritisak je sigurno postojao! Naglašavali smo kako nam je ovo bila jedna od važnijih utakmica sezone, prva ključna, možemo to tako kazati. Vjerojatno smo i zbog toga 'pod kočnicom' ušli u dvoboj. Nismo 'pustili' ruku, a bilo je i nervoze u završnici utakmice, u tom četvrtom setu, kojeg smo dobili s 27:25."

"Bili smo blizu pobjedi i u prošlom kolu, ali dres Nove Gradiške nose malo iskusnije cure. Mislim kako je sad pred nama jako lijepo vrijeme da krenemo s nekakvim pobjedničkim nizom. U idućem kolu smo ponovno domaćini, protiv Zadra, kao i nakon toga protiv Kostrene. Zadranke su trenutno drugoplasirane, bit će to jako teška utakmica, ali ako damo sve od sebe i tu se možemo nadati nekakvim bodovima," dodao je. 

Bišćan je protiv Drenove imao na raspolaganju tek osam igračica. Trener gostiju uložio je prigovor, ali se utakmica, naravno, ipak odigrala.

"U pravilima piše kako u zapisniku treba imati deset igračica, ali kako ekipa može nastupiti i s manje. Kasnije Savez odlučuje eventualno hoće li biti zbog toga kakve kazne. Zbog nekih fakultativnih i poslovnih obveza nismo bili kompletni, ali nadam se kako ćemo u idućem kolu biti u punom sastavu. Što se tiče regularnosti nema nikakvih problema. To je samo meni nedostatak, jer nemam širinu u ekipi."

U nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani očekuje nas tako jedan pravi odbojkaški spektakl, a cure će se lakše suprotstaviti favoriziranim gošćama iz Zadra uz pravu podršku s tribine.