°C 8

Filip Jagar osvojio broncu na prvenstvu Hrvatske: Ponosni smo što imamo takvog igrača

05.02.2020.

Damir Žbulj

Filip Jagar, član Badminton kluba Velika Gorica, osvojio je brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske održanom u Čakovcu.

U prvom kolu bio je slobodan, u drugom je uvjerljivo bio bolji od Frana Pipunića, u četvrtfinalu je nakon velike borbe svladao Bornu Vadlju (21:19, 21:19), dok je u poluzavršnici izgubio od kasnijeg pobjednika Luke Bana.

"BK VG je ponosan što ima takvog igrača u svojim redovima te još niz sjajnih mladih igrača čije vrijeme tek dolazi," poruka je iz kluba.

Vito Buchberger zaustavljen je u drugom kolu (Vadlja), Filip Antunović u četvrtfinalu (Uglešić).

U konkurenciji mješovitih parova Mihael Jurenić i Ira Misir nisu prošli prvu prepreku (Borna Vadlja, Emilija Talan), baš kao i Neven Rihtar i Lucija Buchberger (Luka Vlahek, Ela Trstenjak) i Filip Antunović i Sunčica Sertić (Josip Uglešić, Dora Drvodelić).

Filip Jagar je s Dorom Dragičević (BK Medvedgrad 1998) prošao prvo kolo, ali su u drugom izgubili od Uglešića i Drvodelić.

Kod djevojaka je Jelena Buchberger u prvom kolu svladala Emiliju Talan, ali je u četvrtzavršnici ostala bez prilike protiv Maje Pavlinić.

Sunčica Sertić nije prošla prvo kolo (Inga Sadaić).

U parovima su Filip Jagar i Neven Rihtar u prvom kolu svladali Luku Bana i Edvina Hadžihalilovića, ali su izgubili od Špoljareca i Đurkinjaka.

Filip Antunović i Vito Buchberger također su bili uspješni na prvoj prepreci, no, idući suparnici Matija Hranilović i Luka Vlahek ipak su bili prejaki.

U ženskim parovima su Jelena Buchberger i Sunčica Sertić bile slobodne u prvom kolu, a u drugom su ih zaustavile Emilija Talan i Ela Trstenjak.

Lucija Buchberger i Ira Misir su izgubile u prvom nastupu (Matea Čiča, Inga Sadaić).