°C 8

Fenomenalni rezultati za Samobor, Profectus, Pandu i Pinky na prvenstvu Hrvatske!

18.02.2019.

Damir Žbulj

U zagrebačkim Sutinskim vrelima održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske za judašice i judaše na kojem su brojni klubovi iz Zagrebačke županije stigli do odličja, čak i onih najsjajnijih.

Ivana Maranić je iz Judo kluba Panda osvojila naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji iznad 78 kilograma, pobjedama nad Stellom Lovaković, Zrinkom Miočić, Tinom Radić i Lucijom Katarinom Vuković iz samoborskog Profectusa, koja je na kraju osvojila brončanu medalju.

Lovro Lacković (JK Panda) je u konkurenciji do 60 kilograma osvojio srebrnu medalju. Svladao je Bornu Lasića iz velikogoričkog Pinkyja, Dinka Rogara, Marina Medvidovića, a poražen je u finalu od Nikole Vdovića.

Sjajni su bili i u judo klubu Samobor, koji je osvojio i treće mjesto u ukupnom poretku seniorki.

Matea Svečnjak je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma. Svladala je Maru Topić i Laru Šušnjić, a u finalu je poražena od Ane Viktorije Puljiz.

Dora Bortas također je osvojila naslov viceprvakinje Hrvatske, ali u konkurenciji do 57 kilograma. Pobijedila je Mariju Buljubašić i Elenu Plešu (Pinky), a izgubila je borbu za zlato od Tene Šikić.

U istoj kategoriji je Petra Pandža osvojila brončanu medalju.

Samoborski Profectus također je stigao do vrhunskih ostvarenja, Mlada 15-godišnja Tena Pšeničnjak osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 52 kilograma. Svladala je Tenu Sedmak i Ninu Katušu, a izgubila je od Andree Bekić.

Kadetska viceprvakinja Europe Lara Cvjetko prvi puta je nastupila u novoj kategoriji (-63 kg), a stigla je do svoje druge seniorske brončane medalje, kroz repasaž, pobjedama nad Larom Kopčić i Katarinom Krišto.

Dominik Jurković upisao je dvije pobjede i dva poraza, a Marcel Škalec ozlijedio je koljeno u četvrtfinalnoj borbi te je morao ranije završiti natjecanje.



Zapažene rezultate ostvario je i velikogorički Judo klub Pinky.

Elena Pleša osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 57 kilograma. Svladala je Jelenu Brešković i Doru Šunjergu, a izgubila je od Dore Bortas (Samobor), koja je kasnije osvojila srebro. Zlato je pripalo Teni Šikić.

Broncu je u kategoriji do 81 kilograma zaslužio je Kruno Koren, koji je poražen od srebrnog Damiana Sokolovića. Pobjede je upisao nad Ante Ragužom, Tinom Stražom i Lukom Milinom.

Tomislav Karnas i Igor Tihi su u kategoriji do 90 kilograma završili na petom mjestu. Karnas je pobijedio Petra Vujića i Domagoja Ćukovića, a nakon poraza od Denisa Beljića je u repasažu svladao Matka Kvesića i Josipa Šančića, a poražen je od Ivana Jelače, koji je osvojio broncu.

Tihi je svladao Lovru Vitaljića i Josipa Šančića, a izgubio od Beljića i Mihaela Topolovca.

(Foto: Tino Marić/HJS)