°C 13

Dugoselski rukometaši s Hrvatskom osvojili zlato na Europskom olimpijskom festivalu mladih

28.07.2019.

Damir Žbulj

Hrvatska muška rukometna reprezentacija mlađih kadeta osvojila je zlatnu medalju na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u azerbajdžanskom Bakuu. Hrvatska je u finalu pobijedila Njemačku 29:28, a nakon dvije bronce ovo je prvo hrvatsko rukometno zlato na EYOF-a.

Veliki doprinos naslovu prvaka dali su i mladi rukometaši Dugog Sela. Fabijan Grubišić s osam pogodaka bio je najbolji strijelac Hrvatske u finalu, a na kraju je i najbolji strijelac turnira s 39 postignutih golova.

Dominik Kuzmanović je u pobjedu vrijednu zlatne medalje ugradio sjajnih 11 obrana, dok je Zlatko Raužan u slavlju nad Njemačkom upisao tri zgoditka.

Dio reprezentacije pod vodstvom Nine Markovića bili su i Matej Mandić (RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI), Ivan Barbić (RK SENJ), Mislav Obradović (RK BJELOVAR), Marin Lisac (RK DUBRAVA), Adam Šalić (RK PPP ZAGREB), Jakov Neralić (RK PPD ZAGREB), Matej Svržnjak (RK PPD ZAGREB), Mislav Trninić (RK PPD ZAGREB), Mario Zakić (RK MOSLAVINA), Rok Malin (RK SISAK), David Štrković (RK PPD ZAGREB), Matija Car (RK MORNAR CRIKVENICA).

"Prvo bih čestitao svim igračima i stručnom stožeru i onima koji nisu s nama, znači svima koji su sudjelovali u ovom pothvatu. Ovo je izuzetan rezultat za ovu generaciju koja tek počinje. Odigrali su pet izuzetno jakih utakmica što će im u konačnici jako koristiti. sve su utakmice bile jako neizvjesne, u nekim utakmicama smo gubili, ali smo se uvijek vraćali. Dečki su pokazali određeni karakter i mogu pohvaliti zajedništvo, cijeli tim i vjeru u sebe," poručio je nakon osvajanja zlatne medalje izbornik Marković.

U stožeru su bili još i pomoćnik Krešo Ivanković, trener vratara Ivan Dragić, kondicijski trener Nikola Golub i tehniko Tomica Madjerčić.