°C 3

Dugoselke gotovo ispustile devet golova viška, Bebek i Budić ponovno spasile stvar

26.02.2020.

Damir Žbulj

Rukometašice Dugog Sela '55 upisale su izuzetno važnu pobjedu u borbi za ostanak u 1. HRLŽ! Na domaćem terenu svladale su u uzbudljivoj završnici gošće iz Splita s minimalnih 21:20, iako su na poluvremenu imale ogromnih sedam golova viška (13:7).

Bodovi su na kraju apsolutno zasluženi iako su na kraju itekako teško izboreni.

Dugoselke su u drugom dijelu u 42. minuti imale čak i devet pogodaka prednosti (19:10), ali su do kraja dvoboja uspjele mrežu protivnica pogoditi tek dva puta. Srećom, i to je bilo dovoljno za slavlje.

Bio je to neobjašnjivi pad u igri, uz puno tehničkih pogrešaka i Splićanke su u 57. minuti došle do izjednačenja na 20:20. Dramatičan dvoboj je naravno odlučila fantastična Josipa Bebek, koja je prije nekoliko dana ponovno izabrana za najbolju sportašicu Dugog Sela.

Realizirala je svoj sedmi sedmerac na utakmici i osigurala izuzetno važnu pobjedu svoje ekipe.

Na kraju je postigla deset golova, dok je na vratima fenomenalna bila Mara Budić s 14 obrana.

Djevojke su 'za nagradu' mogle uživati u još jednom maškaranom druženju, uz smijeh i opuštenu atmosferu.

Ima do kraja natjecanja još puno, čak devet kola, a u idućem nastupu na rasporedu je gostovanje kod Bjelovara, koji je na ljestvici odmah iza Lokomotive i vodeće Podravke Vegete.

Dugo Selo '55 je na pretposljednjem mjestu s devet osvojenih bodova, pet više od Murvice, a jednim manje od Dalmatinke, dva od Umaga i tri od Zrinskog.


ŽRK Dugo Selo '55: M.Budić (14 obrana), D.Vlajsović 2, T.Grubišić, V.Čamber 1, P.Jakešević, M.Brnjaković, J.Bebek 10, A.Rupčić, A.Galić 4, K.Svetec 3, I.Šebalj, Z.Porobić, M.Grgošević.