°C 7

Dugoselke bez izgleda kod Lokomotive, u idućem kolu igra se veliki susjedski derbi sa Sesvetama

24.09.2019.

Damir Žbulj

U drugom kolu 1. HRL za djevojke rukometašice Dugog Sela '55 nisu mogle pružiti ozbiljniji otpor favoriziranoj ekipi Lokomotive na gostovanju u zagrebačkom Domu sportova.

Lokosice su demonstrirale veliku razliku u kvaliteti te su na kraju zasluženo slavile s 32:17 (18:8).

Dominacija domaćih igračica bila je vidljiva već u prvom poluvremenu, kad su zabile čak 18 golova, a primile tek njih osam, a prednost je na semafori rasla i u nastavku dvoboja.

Najefikasnija u redovima Dugog Sela bila je Anamarija Galić sa šest golova, dok su Josipa Bebek i Valentina Čamber dodale svaka po pet pogodaka.

Mara Budić je imala deset obrana.

Ovaj tjedan rezerviran je za reprezentativno okupljanje, Hrvatska u srijedu u Osijeku otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo protiv Islanda, dok četiri dana kasnije gostuje u Turskoj.

Prvenstvo se nastavlja 5. listopada, kad u trećem kolu u Dugom Selu, u susjedskom derbiju, gostuju Sesvete Agroproteinka.

1.HRL – 2. kolo
RK LOKOMOTIVA – ŽRK DUGO SELO ’55 32:17 (18:8)
ŽRK Dugo Selo: M.Budić (10 obrana), D. Vlajsović 1, V. Čamber 5, E. Martinović, P. Jakešević, D. Kontrec, L. Belanić, J. Bebek 5, A. Rupčić, A. Galić 6, K. Svetec, I. Šebalj, P. Franjić, B. Stojanović.

(Foto: ŽRK Dugo Selo '55)