°C 5

Ćavar ponovno predvodio, Goričani napunili mrežu 'fenjeraša' iz Dubrovnika

16.02.2020.

Damir Žbulj

Rukometaši posljednjeg Dubrovnika prije dolaska u Veliku Goricu izgubili su na svih svojih sedam gostovanja i jednostavno bilo je gotovo nemoguće očekivati da će baš kod lidera Paket 24 Premijer lige kreirati senzaciju.

Nikakvo iznenađenje nije se dogodilo, Goričani su do vrha napunili mrežu slabijeg suparnika i s 39:26 (20:15) u 15. prvenstvenom kolu upisali 11 pobjedu.

Opuštanje ekipe Andrije Nikolića u prošlom je kolu kaznio Varaždin, no, Goričani su naučili lekciju, ozbiljno shvatili ovaj dvoboj i dobro odradili posao.

U prvom dijelu još su bili malo 'pažljiviji' u obrani pa su gostima dopustili da čak 15 puta zatrese njihovu mrežu, iako je na semaforu bilo ugodnih plus pet.

U nastavku su se dodatno uozbiljili i 'pregazili' Dubrovčane.

Ponovno je spektakularan bio Davor Ćavar s 13 golova iz 14 pokušaja, od čega je samo jednom poentirao s linije sedam metara. Četiri puta su bili precizni Vrbić i Žarković...

Sjajni su među vratnicama bili Sladoljev s deset uspješnih intervencija i Purić s devet obrana.

Dubrava je u pred svojim navijačima s 21:18 svladala Varaždin i zadržala tri boda zaostatak za vodećim Goričanima, tri kola prije kraja regularnog dijela natjecanja i početka Lige za prvaka, kad se u borbu za trofej prvaka priključuju i PPD Zagreb i našički Nexe.

U idućim nastupima Goricu prvo čeka gostovanja kod Zameta pa veliki derbi kod Dubrave i za kraj domaći okršaj sa Sesvetama.

 

HRK GORICA: Sladoljev (10 obrana), Purić (9 obrana); Ceković, Laljek 3/4, Goričanec (1/1), Negran (1/3), Šalić (2/2), Klarica (0/4), Vrbić (4/5), Ćavar (13/14), Žarković (4/4), Šehić (1/2), Šafranko (2/6), Kosteski (2/2), Vrdoljak (5/8), Gal (1/2).