°C 19

Budimir i Vatreni otputovali u Dohu: Drago mi je da sam ponovno ovdje

22.03.2022.

Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu, a već u utorak je otputovala u Dohu gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice, sa Slovenijom u subotu 26. ožujka te protiv Bugarske, tri dana kasnije.

Nažalost, zbog ozljede među Vatrenima ovaj put nema Marcela Brozovića pa će čast velikogoričkog i turopoljskog nogometa braniti Ante Budimir, povratnik u reprezentaciju.


Ante je posljednji put za Hrvatsku zaigrao na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, a iduća okupljanja u Ligi nacija i završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo propustio je zbog ozljede.

Međutim, sada je ponovno spreman i u dobroj formi te je zaslužio svoje mjesto na Dalićevom popisu.  

"Svi žele napadača koji zabija i koji je u top formi, to je tako. Meni je drago da sam ponovno ovdje, drago mi je da sam ponovno s ekipom i da ulazim u tu rutinu reprezentacije. Poslije ćemo vidjeti koji su zahtjevi ispred mene..."

"Nisam razmišljao o tome s kim bi se najbolje funkcionirao u napadu. U ovom trenutku je to manje bitno, a važnije je kakve će ideje izbornik staviti pred nas i onda ćemo se prema tome prilagoditi. To je najvažnije," naglasio je Budimir na okupljanju!

Sretan je što je ponovno dio nacionalne izabrane vrste i što je na najboljem putu da brani boje Hrvatske na idućem Svjetskom prvenstvu, koje će se krajem godine održati upravo u Kataru, gdje će Vatreni braniti titulu svjetskih viceprvaka.

"Prošlo je osam mjeseci, ide vrijeme brzo. Jesen je bila jako bitna, vjerujem da je bila drugačija atmosfera unutar ekipe, zbog te važnosti utakmica. Pred nama su prijateljski susreti, ali za mene je to jednako važno, veselim se svakom treningu, ali i tim utakmicama. Na kraju dana, puno će nam značiti za ono što nas čeka u budućnosti," naglasio je Velikogoričanin.

U sjajnom raspoloženju stigao je u Zagreb, nakon što je u zadnjem kolu španjolske Primere zabio pogodak i upisao asistenciju za pobjedu svoje Osasune.

"Zadovoljan sam minutažom, od kada sam se vratio nakon ozljede. Fizički sam 'pravi' od siječnja, uhvatio sam kontinuitet nastupa i na terenu se osjećam stvarno jako dobro. Naravno, za napadača je važno da si u formi, da si dobar u toj igri prema naprijed, ispred gola. To je ono što mi nedostaje, ali svaka dobra utakmica, svaki pogodak me vraća tamo gdje želim biti. Ovo što sam napravio proteklog vikenda je ono što tražim i nadam se da ću u tom stilu nastaviti i u završetku sezone..."

Izbornik Dalić pružao mu je podršku i dok je bio ozlijeđen te je Budimir sigurno jedan od napadača na koje izbornik maksimalno računa.

"Komunicirao sam s izbornikom i u jesenskom razdoblju, kada zbog ozljede nisam mogao biti s reprezentacijom. Bila je to najbolja odluka, jer su igrali oni koji su bili zdravi i spremni, a Hrvatska je ispunila cilj. Svi znamo što izbornik traži i očekuje, da ima na raspolaganju igrače koji su spremni i koji igraju. Nakon te ozljede sam se vratio, igram, zdrav sam i ovdje sam. Vidjet ćemo u narednim danima kakav je plan za ovu neku bližu budućnost," zaključio je iskusni 30-godišnji napadač hrvatske nogometne reprezentacije, koji će sada imati priliku dobiti neki pravi savjet i naučiti nešto novo i od Marija Mandžukića, Dalićevog pomoćnika, koji se u studenome prošle godine priključio stručnom stožeru reprezentacije.