°C 11

Samoborski proračun 237,5 milijuna kuna

28.12.2017.

majai

Najvažniji gradski financijski dokument u četvrtak, 21. prosinca, izglasalo je i Gradsko vijeće Grada Samobora. Sa 16 glasova ZA, 6 PROTIV i 2 SUZDRŽANA glasa prihvaćen je gradski proračun u iznosu od 237 i pol milijuna kuna, što je u odnosu na 2017. povećanje za 19 milijuna i 108 tisuća kuna, odnosno 8,8 posto.

Kako ističu iz gradske uprave njegove su najvažnije stavke kapitalni projekte koji će se realizirati u budućem razdoblju, a usklađen je i sa svim zakonskim propisima. Proračun će, kažu, "omogućiti praćenje potreba svih građana Samobora i dizanje standarda u svim segmentima, od komunalne do društvene infrastrukture".

Na sjednici se raspravljalo i o gradskim porezima nakon odgode primjene Poreza na nekretnine, načinu financiranja gradskih četvrti i mjesnih odbora, raskidu ugovora s dosadašnjim koncesionarom za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Samobora, analizi sustava Civilne zaštite i planu njezinog razvoja, a prihvaćen je i prijedlog zaključka o odabiru ponuditelja za dogradnju DV Izvor, dana je suglasnost Ustanovi Samoborski objekti Samobor za sklapanje ugovora o poslovnoj suradnji sa Samoborskim športskim savezom, te su odobreni novi ugovori o subvencioniranju učeničkih, srednjoškolskih i studentskih pokaza s koncesionarima za 2018. godinu. Prijevoz za učenike i studente subvencionirat će se na istoj razini kao i ove godine.

(M.Ivčić/izvor/foto: Grad Samobor)