°C 7

Zelina dočekala svoje sportske heroje: Povijesni uspjeh hokejaša za ulazak u europsku elitu

19.02.2020.

Damir Žbulj

Hokejaši Zeline ostvarili su veliki uspjeh na EuroHockey Indoor Club Trophyju, natjecanju skupine B Kupa europskih prvaka u dvoranskom hokeju, održanom u turskoj Alanyji.

Hrvatski prvaci su drugim mjestom osigurali hrvatskom hokeju mjesto u elitnoj skupini Kupa prvaka sljedeće godine.

Zelinčani su turnir otvorili pobjedom na nizozemskim SCHC-om 6:3, uslijedile su pobjede nad irskim Three Rock Roversima 6:1 i engleskim East Grinsteadom. S tim rezultatima ušlo se u skupinu za promociju. Hrvatski predstavnici tamo su poraženi od pobjednika turnira, turskog Gaziantepa s 8:5, ali su u posljednjoj utakmici turnira pobjedom 11:10 nad francuskim Ronchinom izborili promociju hrvatskog predstavnika među najboljih osam klubova Europe, koji će se za titulu klupskog prvaka boriti 2021. godine.

Hoće li to biti Zelina ili neki drugi klub, bit će poznato 1. ožujka kada je na rasporedu finale prvenstva Hrvatske za aktualnu sezonu.

Za najboljeg igrača turnira izabran je kapetan Zeline i hrvatski reprezentativac Gregor Fujs, a 'Green Machine' su u Turskoj, pod vodstvom trenera Nevena Polaka, još predstavljali i vratari Zoran Jakopović i Marko Lanović te igrači Petar Hršak, Mario Ilinović, Andrija Hršak, Matija Dananić, Mihael Posavec, Petar Bahlen, Aleksandr Lykov, Bohdan Kovalenko, Dominik Strelar.

Team Manager ekipe  je Robert Nemčić, a pomoćni trener Josip Šomin.

Zelinčani nisu propustili svečano dočekati i pozdraviti svoje sportske heroje, koji su u godini proslave 65. rođendana ispisali povijest kluba, ali i hrvatskog dvoranskog hokeja.