°C 21

Zagrebaši uzeli bodove, Gorica dobila zasluženi pljesak

24.09.2023.

Damir Žbulj

Odlično ispunjena Gradska sportska dvorana, dolazak hrvatskog prvaka Zagreba, predvođenog bivšim trenerom Gorice Andrijom Nikolićem, kao i bivšim igračima Ćavarom, Klaricom, Srnom, ali i raspoložen domaćin, sve su to bili preduvjeti za još jedan sportski spektakl u Velikoj Gorici!

Naravno, gosti su opravdali ulogu favorita i na kraju sigurno došli do bodova, ali je Gorica u nekoliko navrata 'pokazala zube' i nije se Zagreb 'prošetao' do bodova.

Najzanimljivije je bilo početkom nastavka, kad je 'povukao' raspoloženi Ivan Laljek, zabio četiri u nizu i svoju momčad doveo na samo 'minus jedan', međutim, Zagrebaši su onda ponovno dodali gas i bez nervoze u završnici zaključili ovaj dvoboj s 31:24.

Laljek je na kraju strpao čak devet komada, uz šest asistencija te je još jednom potvrdio kako nije slučajno jedno vrijeme i bio dio tog istog Zagreba.

Po tri pogotka zabili su Ceković, Dujić i mladi Solariček, domaći dečko, koji je oduševio borbenošću te je pokazao kako trener Dragić s pravom računa na njegov doprinos i u nastavku sezone.

Marin Sorić imao je pet, Mislav Turčić četiri obrane i bila je to jedna solidna partija Gorice, koja će u idućem kolu tražiti svoju prvu pobjedu, nakon minimalnog poraza na otvaranju sezone od Varaždina i remija u Karlovcu.

Zvonimir Srna ipak je dobio poštedu te je ostao na tribini, a Zagrebaše su u ovoj utakmici predvodili upravo Luka Lovre Klarica i Davor Ćavar, s po četiri gola svaki, koliko su dodali i Dibirov i Miloš Kos. 

Matej Mandić imao je osam, a Ante Grbavac šest obrana...

"Gorica je sjajna ekipa! Rukopis njihovog bivšeg trenera, a sada našeg, Andrije Nikolića, itekako je još uvijek vidljiv. Mi smo još uvijek malo teških nogu od puta u Pariz, ali unatoč tomu mislim da smo dobro kontrolirali utakmicu svo vrijeme. Naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje," poručio je nakon susreta Ćavar, koji je prije nekoliko godina bio izabran i za najboljeg sportaša Velike Gorice.

Andrija Nikolić ostavio je dubok trag u goričkom rukometu. Stigao je iz Zagreba, spasio Goricu od ispadanja, a nakon toga ju u narednim sezonama odveo i do Europe...

"Bila je ovo jedna teška utakmica za nas, što zbog sjajne Gorice, što zbog zamora materijala u našim redovima. Falilo nam je energije, mučili smo se u obrani, ali na kraju je ipak razlika u kvaliteti i širini klupe donijela konačnu pobjedu."

"Čestitke mojim momcima, čestitke upućujem i svu sreću želim Gorici," poručio je s velikim osmijehom na licu. Srdačno su ga pozdravili gledatelji u dvorani, a vidjelo se kako mu je drago što je ponovno vidio ljude s kojima je i surađivao. Još dugo nakon utakmice se družio s igračima Gorice i prepričavao sve što mu se događalo u proteklih nekoliko tjedana na klupi našeg najtrofejnijeg kluba.

Dobio je priliku u četvrtak voditi hrvatskog prvaka u Parizu protiv moćnog PSG-a te je još jednom pokazao kako je sprema za jedan takav izazov. Već ranije u karijeri je bio 'prijelazno rješenje', dok klupska 'Uprava' ne pronađe neko zvučno rješenje. Možda će ovaj put shvatiti kako imaju pravog trenera u svojim redovima!

Goricu tek čekaju pravi izazovi, a idući je na gostovanju kod Sesveta...

PAKET24 PREMIJER LIGA, LIGA A
1. Zagreb 3 3 0 0 104:75 6
2. Varaždin 1930 3 3 0 0 86:80 6
3. Trogir 3 1 1 1 77:65 3
4. Sesvete 2 1 0 1 58:60 2
5. Osijek 3 0 2 1 84:87 2
6. HRK Gorica 3 0 1 2 79:87 1
7. Moslavina 2 0 1 1 50:66 1
8. Karlovac 3 0 1 2 67:85 1