°C 16

Vinogradar prvak treći put zaredom!

27.05.2019.

Josipa Hodalj

Nogometaši Vinogradara po treći put zaredom okitili su se naslovom prvaka 3. HNL Zapad.

Kao i prethodne sezone naslov su osigurali nakon utakmice pretposljednjeg kola igrane protiv Zagreba u Veslačkoj ulici, samo što su ovog puta slavili pobjedom sa 2:1 za razliku od prošlosezonskog remija 1:1.

Dvostruki strijelac bio je Igor Prijić, oba puta iz kaznenih udaraca u prvom dijelu.

Iako sama utakmica nije ponudila neku pretjerano visoku razinu igre zeleni su ostvarili cilj- pobjedu protiv posljednje momčadi prvenstva i budućeg četvrtoligaša koji se od nekadašnjeg ponosa glavnog hrvatskog grada u rukama Dražena Medića pretvorio u izbjeglicu iz Kranjčevićeve ulice te klub sa upitnim statusom u budućnosti.

Sve ono bitno dogodilo se u prvom dijelu. Nakon rušenja Povrženića u kaznenom prostoru iz kaznenog udarca precizan je najbolji strijelac lige Prijić, a isti igrač je izborio novi kazneni udarac kada je povučen u čistoj prilici da bi sam i realizirao najstrožu kaznu za odlazak na 2:0. Prijić se s dva nova pogotka zaustavio na brojci od 52 postignuta pogotka u ovom prvenstvu u 33 odigrane utakmice odnosno u prosjeku zabija više od gola i pol po utakmici.

Nervozni domaći su krajem prvog dijela ostali i sa igračem manje nakon isključenja Pejića. U drugom poluvremenu Zagrebaši su uspjeli postići počasni pogodak preko Lovre Medića, a zeleni su utakmicu gotovo pa rutinski priveli kraju te proslavili novi naslov prvaka!

Vinogradaru još predstoji posljednje prvenstveno kolo kada će u Mladini ugostiti Ponikve te primiti medalje i pehar za osvojeni naslov.

Sigurno je da će vodeći ljudi kluba već sada početi slagati kadrovsku križaljku za iduću sezonu kada će Vinogradar igrati 3. HNL Središte budući se postojeća 3. HNL Zapad dijeli na dvije lige – središte i zapad.

Vinogradar tako više neće putovati prema Rijeci i na istarski poluotok, ali nesumnjivo da ga očekuju zahtjevni susreti sa brojnim zagrebačkim i županijskim trećeligašima. (LC)

 

ZAGREB – VINOGRADAR 1:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 Prijić (17' – 11m), 0:2 Prijić (31' – 11m), 1:2 Medić (72')

NK ZAGREB: Knežević, F. Medić, M. Uzelac, L. Uzelac, L. Medić, Mar. Bubnjić (86 Pavlic), Mat. Bubnjić, Barišić, Prodani, Pejić, Ortigosa. Trener: Madunović.

NK VINOGRADAR: Šolčić, Vukić (70 Čakarun), Bagarić, Povrženić (45 Džida), Grdenić, Handžić, Banić, Mislimi, Dučkić, Prijić, Rajnović (78 Kelava). Trener: Lucijanić.