°C 6

[VIDEO] Umorni i ranjeni Goričani ipak ostali bez pehara za treće mjesto

30.05.2022.

Damir Žbulj

Nakon velike borbe i dramatičnog doigravanja sa Sesvetama, rukometaši Gorice nisu uspjeli osvojiti treću poziciju u Paket24 Premijer ligi.

Sve ovosezonske utakmice ovih suparnika bile su maksimalno neizvjesne, prva dva okršaja u razigravanju su završila bez pobjednika, ali desetkovana Gorica jednostavno nije imala snage da ovu seriju odvede u 'majstoricu', u odlučujući dvoboj u Gradskoj sportskoj dvorani.

Ekipa Andrije Nikolića je sjajno odigrala prvo poluvrijeme u dvorani u Jelkovcu, na semaforu je bilo velikih 14:18, a početkom nastavka bilo je i plus pet za Goričane.

Međutim, kod 17:22 na semaforu su 'kola krenula nizbrdo'...

Domaćin je od 40. do 56. minute, uz glasnu podršku svojih navijača, napravio seriju 10:1, poveo 27:23 i utakmica je bila odlučena.

Vratar Sesveta Filip Perić obranio je sva četiri gorička sedmerca, a uspio je zabiti i dva pogotka, dok je Gorica pokušavala igrati bez golmana.

Ivan Dumenčić predvodio u 28:25 slavlju sa šest golova, a po pet su dodali Krešić i Gavrić.



Ivan Laljek je imao devet, a Lucian Bura osam asistencija, ali je realizacija 'štekala'. Obojica su postigli po pet pogodaka, ali Laljek iz deset, a Bura iz 11 pokušaja. Dominik Gal je također bio pet puta precizan, bez promašaja.



Tomislav Sladoljev je imao sedam obrana...

Sve u svemu, iako u završnici desetkovani ozljedama, bila je ovo još jedna odlična sezona rukometaša Gorice, koji su na kraju zasluženo osvojili četvrto mjesto u Hrvatskoj, iza Sesveta, Nexea i PPD Zagreba.

Sesvećanima je ovo povijesni uspjeh, po prvi puta su stavili broncu oko vrata i u prvenstvu i u Kupu, a zaigrat će ponovno i u europskom natjecanju.