°C 7

Vesna Miletić veliko pojačanje za rukometnu školu Udarnika: Vidim da je ovo zdrava sredina, i za djecu i za nas trenere

25.08.2021.

Damir Žbulj

Čak tri selekcije velikogoričkog Ženskog rukometnog kluba Udarnik proteklog vikenda nastupile su na velikom i jako međunarodnom turniru Pozoj International Handball Cup,  u Čakovcu i okolnim sportskim dvoranama po Međimurju.

Djevojke su ostvarile sjajne rezultate, prikupile veliko iskustvo, a sigurno će i još napredovati i uz stručni rad Vesne Miletić, koja je nedavno pojačala Udarnikovu školu rukometa.

Vesna je poznato ime u hrvatskom ženskom rukometu i radu s mlađim uzrastima, a s novom trenericom razgovarali smo prije odlaska u Međimurje.

"Živim u Zagrebu i radim u rukometu kao trenerica već 15 godina. Inače sam bivša igračica, polaznik više trenerske kineziološke škole."

"Priča je krenula tako da je trenerica Martina stupila u kontakt sa mnom i pitala imam li želju doći u ovo sredinu malo pomoći i preuzeti djevojčice i krenuti raditi s njima. Vrlo rado sam prihvatila poziv i u ovih prvih nekoliko treninga sam oduševljena," pojasnila je kako je uopće došla u Veliku Goricu i Udarnik pa posebno naglasila:

"Oduševljena sam i kako su me primili, oduševljena sam i curama s kojima radim, njihovom redovitošću dolazaka, ali i njihovim znanjem. Vidim da je ovo jedna zdrava sredina i za djecu i za nas trenere. Može se ovdje jako lijepo raditi i napredovati!"

Igračku karijeru zaključila je u RK Trešnjevka, gdje je počela i svoj trenerski put. Radila je u Sesvetama i Lokomotivi, a bila je i u stožeru mlađih selekcija hrvatske rukometne reprezentacije.

U Udarniku je preuzela brigu o curama rođenim 2008., 2009. i 2010. godine, a ima vrlo ambiciozne planove.

"U planu su nam nastupi u državnim ligama, vezana godišta 2007. i 2008. te 2009. i 2010. godište. Igraju se i neke nove Županijske lige. Ide se u Švedsku krajem godine, puni smo planova i nadam se kako će nam ova situacija dozvoliti da se sve odigra i da sve djevojčice uključimo u utakmice i u treninge."

"Stvarno ih ima dovoljno da kroz sva ova natjecanja one mogu početi ozbiljnije igrati rukomet. Posebno je interesantno raditi s curicama koje su ove godine po prvi puta prešle iz mini-rukometa na veliki teren. To je skoro pa drugi sport. Jako je interesantno..."

"Iskustva imam dovoljno, radila sam u Lokomotivi, Sesvetama, Trešnjevci i s mlađim uzrastima u hrvatskoj reprezentaciji. Odradili smo jedan olimpijski ciklus, prošli smo dva Svjetska i dva Europska prvenstva i to je jedno jako lijepo iskustvo koje sam imala s izbornikom Šebekom i Lidijom Bojić-Čačić, instruktoricom pri Hrvatskom rukometnom savezu," naglasila je trenerica Vesna.

"Radila sam puno u Kampu HRS-a, što volim istaknuti. Imala sam jednu pauzu od dvije godine i sada se veselim povratku i ponovnom radu s djecom. Zahvaljujem upornosti trenerice Martine i predsjednika Mučnjaka, koji su me uspjeli vratiti uz rukometni teren," zaključila je za kraj.

Udarnik je ovog ljeta seniorsku ekipu pojačao iskusnim trenerom Zrnićem, koji je dobro znano ime u goričkom rukometu i očekuje se dodatni klupski napredak i na toj najvišoj razini u 2. HRL - Zapad.

U tijeku su i upisi u školu rukometa ŽRK Udarnik, koji poziva sve djevojčice rođene od 2008. do 2013. godine da im se priključe u radu. Upisuju se dvije generacije. Sve dodatne informacije možete dobiti na zrkudarnik2000@gmail.com ili 098 471130 broj telefona, a prvi mjesec treniranja je besplatan.