°C 14

Velika Gorica dobila službeni naslov Europskog grada sporta 2023. godine!

07.05.2021.

Petar Brnada

Nakon što je u prostoru Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice u utorak održana prezentacija kandidature Velike Gorice za titulu Europskog grada sporta 2023. godine, danas je stigla pozitivna odluka Komisije ACES Europe da naš grad dobiva taj prestižan naslov.

Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Ervin Kolarec, istaknuo je da su pripreme za ovu kandidaturu i titulu bile opsežne te da su predane velike količine materijala koje dokazuju koliko je Grad uložio u razvoj sporta zadnjih godina.

-Nakon 12 godina posvećenih unaprjeđenju rada naših sportskih kolektiva, sa zadovoljstvom mogu objaviti kako smo dobili pozitivnu odluku Komisije ACES Europe da Velika Gorica dobiva službeni naslov Europski grad sporta 2023. godine. Pripreme za ovu kandidaturu i titulu bile su opsežne, predane su velike količine materijala koje dokazuju koliko je Grad uložio u razvoj sporta u svim ovim godinama. Hvala svima koji su pomogli u pripremanju materijala Darku Blažinčiću, Domagoju Ilečiću, Tomislavu Haraminčiću i Vesni Matijević. A posebna hvala svim našim sportašima koji su uložena sredstva u sportsku infrastrukturu opravdali odličnim rezultatima i okupljanjem velikog broja djece u našim sportskim klubovima- poručio je Kolarec.

U pripremi prezentacije koja je održana u utorak, Komisiji ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) dostavljen je opširni projekt sadržan u 14 poglavlja koji je obuhvatio cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove, priopćili su iz ZŠUGVG.