°C 4

Turopoljsko srce i HNK Gorica za Josipa Filipovića

06.05.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u petak 10. svibnja od 16.30 sati na Gradskom stadionu igraju utakmicu 33. kola HT Prve lige protiv Istre 1961.

Goričanima je taj dvoboj izuzetno značajan u nastavku borbe za Europu, a dodatnu važnost daje mu i plemenita humanitarna akcija za 25-godišnjeg Josipa Filipovića iz Turopoljske Petrovine, koji je prošlog ljeta prilikom skoka u more zadobio tešku ozljedu vratne kralježnice zbog koje je ostao paraliziran od vrata na niže.

Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran obitelji Filipović za potrebnu rehabilitaciju.

"Josip se trenutno još uvijek nalazi na liječenju u Varaždinskim toplicama, no, njegov je napredak minimalan te je on u ovom trenutku u mogućnosti jedino pomicati lijevu ruku. Za svaki daljnji napredak, Josipu je hitno potrebno liječenje pomoću robotske neurorehabilitacije čiji je trošak otprilike 200.000,00 kuna Obitelji je potrebna naša pomoć kako bismo Josipu omogućili potrebnu rehabilitaciju i šansu za napretkom i normalnijim životom," poručili su iz udruge Turopoljsko srce, koja je prošle godine prije Božića organizirala uspješnu humanitarnu akciju i veliki prigodni turnir na terenu Panadić Sporta.

"Kupnjom ulaznica po cijeni od 20 kuna i dobrovoljnim prilogom pomažemo Josipu koji je i sam strastveni nogometaš i kojem bismo svakako trebali makar probati pružiti šansu kakvu zaslužuje," naglasili su. 

Ulaznice po cijeni od 20 kuna bit će u prodaji isključivo na dan utakmice, u petak od 14.30 sati na blagajni Zapad.

Pokažimo svi još jednom naše veliko turopoljsko srce.