°C 13

Svjetski biciklistički spektakl projurit će i kroz Zagrebačku županiju

30.09.2022.

Damir Žbulj

Ponovno ćemo i u našoj Zagrebačkoj županiji, ali i diljem Hrvatske, imati priliku ponajbolje svjetske bicikliste u novom izdanju spektakularne utrke pod nazivom CRO Race!

"Sedmo izdanje ove velike međunarodne biciklističke utrke održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu dvadeset timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale," najavili su organizatori.

Završna etapa vozi se u nedjelju, 2. listopada, od Svete Nedelje, a proći će i kroz Veliku Goricu pa preko Domovinskog mosta i kroz Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelinu, a završit će u Zagrebu, ispred HNK, gdje će biti proglašen i ukupni pobjednik.

"Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, ovim dopisom napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 - 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama," upozoravaju organizatori.


CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih. Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Detaljnu trasu šeste etape, koja prolazi kroz Zagrebačku županiju, kao i posebnu regulaciju prometa, pogledajte ovdje

 

(Foto: KL Photo)