°C 16

Stolnoteniska Superliga igra se u Velikoj Gorici

30.09.2023.

Damir Žbulj

Ove sezone u Velikoj Gorici igrat će se i stolnoteniska Superliga pa će svi ljubitelji ovog atraktivnog sporta imati prilike uživati u mečevima s najboljim hrvatskim klubovima!

U prvom kolu je u Gradskoj sportskoj dvorani gostovao varaždinski STK Starr, aktualni pobjednik hrvatskog Kupa, koji nije imao previše problema doći do bodova.

No, domaći igrači pružili su očekivani otpor.

Na otvaranju dvoboja je Lovro Zovko, koji je ovog ljeta pojačao goričke redove, odigrao uzbudljiv meč protiv Rina Vidana te je nakon gubitka prva dva seta stigao do izjednačenja, međutim, Vidan je ipak u odlučujućoj dionici s 11:8 stigao do pobjede.

Marko Habijanec, ikona goričkog stolnog tenisa, pružio je otpor favoriziranom Indijcu Srivastavu, ali je ipak poražen u tri seta, dok je u tri seta izgubio i Martin Petrović od iskusnog Ronalda Ređepa.

U sastavu HSTK Velika Gorica bio je Ante Jakić, koji nije imao priliku zaigrati u ovom susretu.

Zanimljivo kako su i nogometaši Gorice su ovog vikenda igrali svoj meč protiv Varaždina, a i oni su upisali poraz. 

Bit će ovo izuzetno izazovna sezona za Habijanca i dečke, ali cilj je od starta jasan, pokušati zadržati svoje mjesto među hrvatskom stolnoteniskom elitom.

Haba ima veliko i neprocjenjivo stolnotenisko iskustvo, svojevremeno je bio jedan od najboljih mladih igrača bivše države pa najbolji junior Hrvatske i reprezentativac! Osvajao je s ekipom tada moćnog 'Večernjeg lista' naslove državnog prvaka, bio je pobjednik Hrvatskog stolnoteniskog kupa, a imao je i respektabilnu međunarodnu karijeru!

No, Marko se nakon profesionalnih izazova vratio u Veliku Goricu i godinama uspješno vodi stolnoteniski klub, koji ostvaruje zapažene rezultate, ali i ima sjajnu stolnotenisku školu.

Već u idućem kolu slijedi gostovanje kod STK Zagreb, još jednog favorita za osvajanje titule, pa kod zagrebačkog Marathona. U trećem kolu u Gradsku sportsku dvoranu, 21. i 22. listopada, stižu osječki Vodovod i STK Požega.

Naslov prvaka Hrvatske brani dubrovački STK Libertas Marinkolor.