°C 6

Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje

28.12.2017.

Igor

Zajednica športskih udruga Grada Velike i Lepoglave već određeno vrijeme njeguju prijateljske odnose koji su danas dignuti na još jednu višu razinu.

Naime, danas je u Gradskoj upravi potpisana Povelja o športskoj suradnji između dviju sportskih zajednica. Riječ je o pilot projektu kojim će se nastojati razvijati sport na lokalnoj razini, a njima bi se uskoro trebali priključiti Zadar, Pula i Virovitica. Uz čelne ljude goričke sportske Zajednice, predsjednika Gorana Kovačića i tajnika Davora Štuban supotpisnici ugovora su i predsjednik Sportske zajednice Lepoglava Ivica Rudec te tajnik Damir Kužir. Veliki suport cijelom ovom projektu dao je i Siniša Krajač iz HOO-a koji će naknadno potpisati povelju. 

-Ovo je kruna jedne ideje i vjerujem dobre suradnje u kojoj ćemo zajedničkim snagama participirati u fondovima Europske unije. Vjerujem kako će sve ovo sada ići još brže- rekao je tajnik goričke športske Zajednice Davor Štuban, dok je njegov kolega iz Lepoglave podvukao sljedeće.

„Zahvaljujem Vam se na pruženoj ruci prijateljstva jer u odnosu na vas kod nas je poimanje sporta na nešto drugačijoj razini. Kod to počiva na rekreaciji, a da smo Grad sporta potvrđuje podatak kako smo 2015. godine dobili nagradu za mali europski grad sporta“.

Uz predstavnike športskih Zajednica, potpisivanju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar iz Velike Gorice, te Hrvoje Kovač iz Lepoglave.

-Ja uvijek ističem kako smo mi grad sporta. To pokazujemo na više načina; ulaganjem u infrastrukturu, konstantnim praćenjem potreba Zajednice športskih udruga, ali i rezultatima naših sportaša koji su jedni od najvećih promotora Velike Gorice. Upravo zbog toga, svaka kuna uložena u sport vraća nam se deseterostruko- podvukao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

I dok se u Velikoj Gorici naglasak između ostalog stavlja i na kvalitetu, u Lepoglavi je situacija nešto drugačija jer tamo se najviše njeguje rekreacija.

-Ovo je jedna dobra sportska priča u kojoj se dva grada po prvi puta povezuju preko sporta. Mi imamo volju i entuzijazam za sport i to je prepoznato. Ova povelja je dobra početna stavka i zalog za buduću suradnju- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač.

Svi se nadaju kako će ovakvi susreti postati tradicija, pogotovo kada se budu obilježavali značajni sportski dani.

Galerija slika

Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje Sportska suradnja Velike Gorice i Lepoglave okrunjena je potpisivanjem Povelje