°C 8

Sara Habijančić u Beogradu nastavila svoj fantastičan niz medalja

31.10.2022.

Damir Žbulj

Beograd je bio domaćin velikog međunarodnog G2/E2 Serbia Open 2022 turnira iz serije Grand Prix natjecanja Svjetske taekwondo federacije, na kojem je nastupilo više od 600 natjecateljica i natjecatelja iz više od 35 zemalja svijeta.

TKD Velika Gorica je u juniorskoj kategoriji do 59 kilograma predstavljala Sara Habijančić, koja je nastavila svoj ovogodišnji čudesan niz od šest medalja na G2 turnirima te je stigla i do sedmog odličja!

U izuzetno kvalitetnoj konkurenciji Sara je nanizala tri pobjede, dok je u finalu poražena od iste protivnice kao i u završnici Grand Prix turnira u Crnoj Gori, brončane s juniorskog Svjetskog prvenstva.

"Ponovno odlično odrađen turnir i zasluženo osvojena srebrna medalja. Sara je ovom medaljom osvojila i nove bodove na WTE rang ljestvici te će od početka studenog biti četvrta juniorka svijeta!"

"Već sada možemo reći kako je zacrtani cilj ostvaren i kako će Sara na kraju godine biti među deset najboljih. Još su nam ostala dva G2 turnira do kraja godine, u Bosni i Hercegovini i Francuskoj pa tko zna, možda Sara na kraju bude i u TOP 5 juniorski svijeta," javio nam je tajnik i trener TKD Velika Gorica Igor Matić.

Jedva čekamo završnicu ove uzbudljive taekwondo sezone!