°C 11

Šandor na primanju kod predsjednika Milanovića: Hrvatska vam je dužna!

11.09.2021.

Damir Žbulj

Još jedno veliko priznanje dobio je Opatijac Velimir Šandor, ali i svi hrvatski paraolimpijci i olimpijci koji su osvojili odličja u Tokiju.

Član velikogoričkog Uspona, brončani iz Rio de Janeira te srebrni s ovogodišnjih Paraolimpijskih igara, bio je na Pantovčaku na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji je čestitao i zahvalio svim okupljenima...

"Ne znam jeste li se, kada ste počeli trenirati davnih godina, odnosno u mladosti, vodili mišlju i osjećajem osobne ambicije, obiteljske ambicije, želje da uradite nešto za sebe ili za svoju domovinu, ali ovo zadnje ste zaista učinili. Sve ste nas jako obradovali, pratili smo što radite“, poručio im je predsjednik Milanović.

Šandor je u Predsjedničkim dvorima bio zajedno sa svojim trenerom Ivanom Čengićem, a nije propustio niti zabilježiti ovaj poseban trenutak, u društvu naših sjajnih sportašica i sportaša.

"Ljudi to vide, osjećaju, doživljavaju. Ne mogu znati sve one teške trenutke kroz koje ste prolazili kao natjecatelji, kao osobe koje treniraju, sve vaše sumnje, strahove, nedoumice, nesigurnosti, sreću i nesreću, i nadanja. Na kraju, kada staneš na postolje, i kada ti stave medalju, kako to izgleda, to znate samo vi, i to zna jako mali broj ljudi“, rekao je predsjednik Milanović.

Predsjednik Republike izrazio je žaljenje što u Uredu predsjednika nisu prisutne i druge natjecateljice i natjecatelji koji su bili Tokiju, a nisu osvojili medalje.

"Neki od njih ostali su bez medalja, bez prilike da budu na olimpijskom postolju. Žao mi je što ovdje nema nekih djevojaka i mladića kojima su medalje izmakle za treptaj oka, za jedan dah, otkucaj srca, bili bi ovdje s nama. I oni zaslužuju naše poštovanje, ne zahvalnost, jer ovo što radite, radite ipak prije svega za sebe, to su vaši životi. Hrvatska vam je dužna, napravili ste lijepu stvar za Hrvatsku. Hvala vam još jednom, nastavite dalje, borite se“, zaključio je svoje obraćanje predsjednik RH.

U ime Hrvatskog paraolimpijskog odbora na svečanom prijamu obratio se predsjednik paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić koji je istaknuo kako su se hrvatski paraolimpijci iz Tokija vratili s vrlo odličnim rezultatima.

"Mi kao paraolimpijci osvojili smo sedam medalja što nikada do sada u povijesti nismo osvojili na jednim paraolimpijskim igrama. Time smo pokazali da držimo korak sa svijetom, da uspijevamo, i u ovim uvjetima koji su bili dosta otežani, ostvariti rezultate. Jasno da je podrška za daljnje jačanje sporta osoba s invaliditetom neophodna!"

"Sport je najvažniji alat u integraciji osoba s invaliditetom kako bi se s pasivne strane društva uključili u aktivnu stranu društva", poručio je predsjednik HPO-a, poslavši snažnu poruku javnosti.

 

(Foto: AKOSI Uspon)