°C 6

Rukometni praznik u Velikoj Gorici: Zagrebaši opravdali ulogu favorita

12.11.2021.

Damir Žbulj

Dolazak Hrvatskog prvaka PPD Zagreba u Veliku Goricu trebao bi svaki puta biti praznik rukometa, no, zbog aktualnih epidemioloških mjera i ulaska u Gradsku sportsku dvoranu s EU Covid potvrdama jednostavno u ovim vremenima nije moguće prirediti i organizirati pravi spektakl, kakav ovaj dvoboj i zaslužuje.

Gosti su na kraju opravdali ulogu favorita, u finišu dvoboja napravili su veliku razliku, dok je trener Gorice na teren poslao one najmlađe koje ima u sastavu, kako bi i oni osjetili kako je igrati protiv naše najbolje ekipe. 

Na semaforu je na kraju pisalo 23:32, iako bi objektivna razlika bila nekih pet, šest golova u korist gostiju.

Zagrebaši su za hrvatske prilike i dalje klasa, iako ne europskoj rukometnoj sceni Lige prvaka više nisu relevantni. Gostovanje kod Gorice poslužilo im je kao priprema za okršaj s bjeloruskim Meškovom i nadamo se kako im je ovaj okršaj poslužio svrsi i kako će napokon prekinuti tragičan dvoznamenkasti niz bez pobjede u elitnom europskom rukometnom natjecanju.

No, to su brige Ivice Obrvana, njegovih igrača i Uprave PPD Zagreba.

Gorica je pošteno odradila svoj posao, pružila je solidan otpor, iako je nakon poraza trener Nikolić bio pomalo i nezadovoljan, misleći kako su njegovi rukometaši mogli pokazati i malo više.

Bit će prilike i za to. Pogotovo u idućim susretima i borbi za plasman u Ligu za prvaka.

Bilo je sjajno na velikogoričkom parketu vidjeti legende hrvatskog rukometa, od Ivana Čupića, koji je još uvijek jedan od naših najboljih reprezentativaca pa preko Jakova Gojuna ili Željka Muse.

Derbi prve i druge ekipe na ljestvici očekivano nije rezultatski ponudio neku neizvjesnost, ali je zaista bilo sjajnih poteza, ali i okršaja, onih pravih rukometnih, koji daju dodatnu draž ovom sjajnom sportu.

Vidjeli smo u dresu PPD Zagreba i legendu Gorice Davora Ćavara, koji se izborio za svoj status na lijevom krilu i kod trenera Obrvana, priliku sve više dobiva i mladi Luka Lovre Klarica, još jedan bivši Goričanin, ali isto tako i Zvonimir Srna, koji je prije nekoliko dana debitirao za hrvatsku reprezentaciju. Vrlo rado se i on prisjeća dana provedenih u goričkom dresu.

Zagrebaši su znali od kuda im u ovom dvoboju prijeti najveća opasnost, uspjeli su limitirati Luciana Buru, koji je gostujuću mrežu pogodio tek tri puta, iz devet pokušaja, ali je uspio podijeliti čak šest asistencija. Kapetan Hrvoje Ceković odradio je savršen posao sa šest golova, bez promašaja. Juro Čakarić je dodao četiri pogotka, a Dominik Gal je precizan bio tri puta. Sladoljev je imao osam obrana...

Priliku su dobili i Fran Tomašić, juniorski reprezentativac Hrvatske pa Tomislav Barišić, Fran Solariček...

Goričani se sada okreću gostovanju u Poreču i nastavku borbe za svoje mjesto u Ligi za prvaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA, LIGA A
1. PPD Zagreb 9 9 0 0 298:196 18
2. Gorica 9 5 0 4 271:255 10
3. Karlovac 8 4 0 4 222:235 8
_____
4. Dubrava 8 4 0 4 209:234 8
5. Poreč 8 3 1 4 185:204 7
6. Umag 8 3 0 5 217:235 6
7. Spačva Vinkovci 8 2 1 5 224:244 5
8. Rudar 8 1 2 5 183:206 4