°C 14

Rukometaši Gorice u završnici ostali bez bodova u Vinkovcima

09.02.2021.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice nisu opravdali ulogu favorita u Vinkovcima, pokleknuli su u završnici i Spačva je s 32:27 stigla do tek treće ovosezonske pobjede.

Ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića je kontrolirala dvoboj u prvom poluvremenu, imala u nekoliko navrata i tri pogotka viška, ali je uporni domaćin uspio uhvatiti priključak i na predah otići sa 17:17.

U nastavku su pak Vinkovčani diktirali ritam, Gorica je imala prednost tek jednom sredinom drugog dijela, kad je Lucian Bura realizirao sedmerac za 22:23. Međutim, nakon toga, sve je u znaku Spačve. Serijom od tri uzastopna pogotka okreću susret na svoju stranu.

Iako u posljednjih deset minuta Goričani ulaze s minimalnim zaostatkom, nisu pronašli načina da osvoje bodove na ovom gostovanju. Bura i Grizelj pogađaju okvir gola, a Spačva kažnjava sve propuste u obrani i u završnim minutama dolazi do velikog slavlja.

Marko Buntić 'izbušio' je Goricu s devet golova iz 11 pokušaja, a u stopu ga je pratio David Čičak s jednim pogotkom manje (8/11).

U redovima Gorice Juro Čakarić je precizan bio šest puta iz sedam pokušaja, a Lucian Bura se zaustavio na pet golova, uz tek jedan promašaj u završnici. Ceković i Svržnjak dodali su po četiri pogotka.

Na ljestvici Paket24 Premijer lige Gorica je sada na trećoj poziciji s 18 bodova, koliko imaju i Varaždin 1930 i Sesvete. Na vrhu je trenutno Poreč s 20 bodova.

U 14. kolu u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Dubrava, koja ima 14 bodova i bit će to izuzetno bitan okršaj u borbi za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.