°C 8

Rukometaši Gorice ispustili pobjedu u posljednjoj minuti

04.10.2020.

Damir Žbulj

Nakon spektakularne subotnje pobjede košarkaša Gorice nad Zadrom pa veličanstvenog slavlja nogometaša nad Hajdukom, u nedjelju je domaći ogled u Gradskoj sportskoj dvorani čekao rukometaše Gorice.

Nažalost, nisu upotpunili savršeni vikend velikogoričkog momčadskog sporta, iako su bili na milimetar od pobjede. Imali su minimalnu prednost u finišu dvoboja s Varaždinom, trener Nikolić se nakon minute predaha odlučio za igru bez vratara, Lucian Bura izgubio je loptu, a Trojko je zabio iz daljine za konačnih 22:22.

Bolju partiju u prvom poluvremenu Goričani su okrunili s četiri gola viška na predahu (11:7), međutim, gosti iz Varaždina su uspjeli već u prvih desetak minuta nastavka uhvatiti priključak, u nekoliko navrata i povesti, posljednji puta četiri minute prije kraja (19:20).

Nikolićeva momčad je uzastopnim golovima Cekovića iz sedmerca, Kraljevića iz kontre i Luciana Bure uspjela doći do 'plus dva' na minutu i 20 sekundi do kraja.

Nije bilo dovoljno za drugu pobjedu.

"Sigurno da je realan rezultat, takva je bila cijela utakmica. Bila je neka kriza u napadu, ali ne znam točno što bi bio razlog. Uvukao se neki strah, ruka se skratila i sigurno da je onda teže bilo igrati. Čestitam Varaždinu, ali naravno i svojim igračima. Utakmica je bila čvrsta, borbena i možda ne tako lijepa. Na kraju zaslužena podjela bodova," rekao je nakon utakmice trener Nikolić.

Bura je s pet golova (5/9) bio prvo ime napada Gorice, dok je bivši igrač Varaždina Dominik Novak zabio četiri komada. Identičan učinak imao je i Juro Čakarić (4/7). Hrvoje Ceković je sva svoja tri pogotka zabio iz penala, uz dva promašaja iz igre. Tomislav Sladoljev imao je deset obrana...

Sandro Meštrić je također imao deset uspješnih intervencija, a Filip Čelić i Tomislav Kljaić precizni su bili po četiri puta.

Goricu u idućem kolu čeka najdalje gostovanje, u Dubrovniku, koji je u prva dva kola izgubio od Umaga i Poreča.

Poreč i Sesvete nakon uvodna dva kola jedini imaju savršeni učinak.

(Foto: GRK Varaždin 1930)