°C 7

Rendulić: Svakodnevno smo radili na realizaciji, nadam se da će nam se 'otvoriti' protiv Šibenika

24.07.2021.

Damir Žbulj

Nakon uvodnog poraza na Rujevici od Rijeke nogometaše Gorice u subotu od 21 sat čeka prvi domaći dvoboj sezone. U goste stiže Šibenik, koji je u prvom kolu izgubio u Osijeku, ali je također prikazao dosta dobar nogomet...

Goričanima neće biti jednostavno doći do željenog rezultata, ali u ovaj dvoboj ulaze kao lagani favoriti, što treba i potvrditi na travnjaku Gradskog stadiona.

"Nije se promijenio dojam, mislim da smo odigrali dobru utakmicu u Rijeci, samo smo u nekim momentima nismo bili pravi, prije svega mislim na defenzivni skok. Čestitam igračima na maksimalnom angažmanu, na jako dobroj igri, ali dogodili su se ti propusti i skupo smo ih platili," osvrnuo se Krunoslav Rendulić na svoj prvenstveni debi na klupi turopoljskog prvoligaša.

"Idemo dalje, čeka nas Šibenik, koji je odigrao jako dobro u Osijeku. Rezultat 3:0 je previsok, njihova prezentacija poziva na oprez, drugi i treći gol su dobili tek u završnici..."

U konkurenciju se nakon odrađene suspenzije vraćaju Krizmanić. Steenvoorden i Doka pa će i gorički strateg imati više opcija u obrani.

"Hvala Bogu, nemamo problema s ozljedama, osim Steenvoordena, vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Momci su ovih dana radili fenomenalno i siguran sam kako ćemo pružiti kvalitetnu partiju i vjerujem da ćemo dobiti utakmicu," najavio je Rendulić pa dodao:

"Vidjet ćemo tko će igrati, ali mogu najaviti da neće sva trojica krenuti od prve minute. Treba nas radovati da stvaramo šanse, u Rijeci nismo zabili, ali radili smo na tome svakodnevno. Nadam se da će nam se 'otvoriti' protiv Šibenika!"

Gorica je na Rujevici izgledala solidno, ali za kontinuitet pobjeda trebat će igru podignuti na još veću razinu.

"Bili smo u Rijeci poprilično agresivni, u tom segmentu smo bili poprilično dobri i na tom tragu ćemo nastaviti."

"Svi dečki rade jako dobro, tu mislim i na Brodića, Fruka i Dvornekovića. Vjerujem da će golovi doći i taj dio ćemo popraviti..."

Na Gradski stadion vraćaju se navijači, ali samo oni koji imaju EU digitalnu COVID potvrdu.

"Vidjeli smo i u Rijeci koliko znače navijači na tribinama. U kriznim trenucima sigurno da su domaćinu dali jedan 'poguranac' i vjetar u leđa. Nadam se da će tako biti i kod nas, da će se gledatelji okupiti u finom broju i da će nam biti podrška," naglasio je Rendulić.

ZORICA I JANUŠIĆ POSLANI NA POSUDBU

U nastavku sezone trener Gorice neće u kadru imati Josipa Ivana Zoricu i Tina Janušića, dvojice talentiranih mladih nogometaša, koji će iskustvo ipak skupljati u Drugoj HNL, u dresu Kustošije.

"Josip Ivan Zorica bio je jedan od ključnih igrača juniorske momčadi koja je prošle sezone izborila ulazak u 1. HNL. Bio je i strijelac hat-tricka u kvalifikacijskoj utakmici protiv vinkovačke Cibalije, u kojoj je Gorica pobijedila 3-2, a cijelu prošlu sezonu proveo je u kadru seniorske momčadi. Rođen je u kanadskom Winnipegu, u HNK Gorici je posljednje tri godine, najbolje se snalazi kao desno krilo ili lijevi bek, a svoje prve prvoligaške minute još nije odigrao..."

"S njim će u Kustošiju i Tin Janušić, koji po godinama i dalje ima pravo nastupa za juniore, no iskustvo će ipak skupljati u seniorskom nogometu, u 2. HNL. Janušić je sredinom lipnja potpisao trogodišnji ugovor s HNK Goricom nakon rastanka s NK Osijekom, u kojem je igrao za juniore, ali i za B momčad u 2. HNL, za koju je upisao 13 nastupa, uz po jedan gol i asistenciju. Njegova pozicija je desno krilo, no može i u vrh napada," javili su iz kluba.

Nadamo se kako će Kustošiji napredovati i u narednim godinama biti važne karike turopoljskog prvoligaša.

Na otvaranju drugog kola HT Prve lige Dinamo je u Kranjčevićevoj ulici s 4:0 uvjerljivo nadigrao Hrvatski dragovoljac. Nakon što je slavio na Maksimiru, Dean Klafurić i njegov Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Lokomotivu.

"Čeka nas teža i potpuno drugačija utakmica od one koju smo imali u prošlom kolu protiv Dinama, ali spremni smo za novi izazov. Želimo zadovoljiti naše navijače kroz zalaganje i igru. Naravno, želimo pobijediti," najavio je Klaf.

U nedjelju će 'kvarnerski derbi' igrati Rijeka i Istra 1961, dok je na Poljudu na rasporedu veliki okršaj Hajduka i Osijeka.