°C 16

Renata i Mateo Zrinski iz lukavečkog Plemenitaša prvaci Hrvatske

06.08.2023.

Damir Žbulj

Streljana Luže u Odranskom Obrežu bila je domaćin prvenstva Hrvatske u streljaštvu, u disciplinama trap i skeet, uz zapažene rezultate članica i članova SD Plemenitaš iz Lukavca, ali i ostalih naših klubova. 

Sjajna je bila Renata Zrinski, koja je osvojila naslov prvakinje Hrvatske u trapu sa 78 pogođenih meta, jednom više od Nike Pleše iz GSD Osijek 1784!

U istoj disciplini je još jedno zlato stiglo u Lukavec, a osvojio ga je junior Mateo Zrinski. Mladi 'Plemenitaš' i sin državne prvakinje Renate je u finalu pogodio 42 mete, dok je srebrni bio Janoš Karakaš iz Osijeka s tri pogođene mete manje.

Streljački klub Turopolje, također iz Lukavca, osvojio je brončanu medalju u ekipnom dijelu natjecanja u disciplini trap, nakon što su u dodatnom raspucavanju bili bolji od goričkog SD Gord. Za Turopolje su nastupili Damir Lončar, Matej Špoljarec i Mario Rupčić, dok su za Gord, koji je bio treći nakon kvalifikacija, pucali Kristijan Kancelar, Paolo Labinjan i Marko Germin.

Zlatni su bili domaći strijelci iz SD Novi Zagreb, koji su bili bolji od SD Shooter.

U juniorskoj ekipnoj konkurenciji SD Plemenitaš Lukavec je svladao Turopolje u okršaju za brončanu medalju. Za Plemenitaš su nastupili Mateo Zrinski, Niko Pekoč i Filip Horvat, dok su za juniore lukavečkog Turopolja pucali Ivica Vukoić, Rafael Brezović i Matej Vukoić. Zlatni su bili mladići iz novigradskog Gusara, dok je srebro otišlo u Osijek.

Seniorski prvak Hrvatske u trapu je Anton Glasnović iz SD Shooter iz Zagreba, dok je srebrni bio Ivan Sušnić iz SD Novi Zagreb iz Odranskog Obreža, koji je bio vodeći u kvalifikacijama. Josip Glasnović iz JG Team je bio brončani.

Paolo Labinjan iz Gorda je u finalu osvojio četvrto mjesto.

U disciplini skeet je najbolji bio Pavao Granić iz SD Voljak, ispred Nikše Miloslavića iz Dubrovnika i Marka Škarice (SD Voljak).

U Odranskom Obrežu okupilo se gotovo 100 strijelaca i strijelkinja, a ovo je bila posljednje ovosezonsko domaće natjecanje i sada će se reprezentativci i reprezentativke posvetiti pripremama za skorašnje Svjetsko prvenstvo te ovogodišnje prvenstvo Europe.