°C 9

Regionalni iskorak Bikova: Jedva čekamo!

18.01.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice su teže od očekivanog, tek nakon dodatnih pet minuta, stigli do prvenstvene pobjede nad Vrijednosnicama Osijek i odmah nakon utakmice zaputili su se u Banja Luku gdje ih čeka premijerni nastup u ABA 2 ligi.

"Čestitke igračima na pobjedi, ali i Osijeku, koji se predstavio u jako lijepom izdanju. Pogodili su jako puno šuteva, no, tu smo im i mi pomogli s malo lošijom obranom. Pobjeda se na kraju piše."

"Imali smo proteklih dana dosta napornih treninga, bili smo 'tvrdi' šuterski, ali se nadam kako će se to u narednom razdoblju popraviti. Idemo dalje, pobjedu po pobjedu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti," komentirao je trener Josip Sesar.

Karlo Uljarević istaknuo se s 11 ubačenih poena te po tri skoka i asistencije: "Vrlo teška utakmica, makar smo znali da su oni promijenili par igrača i da je novi trener u odnosu na našu prošlu utakmicu. Možda smo malo i olako shvatili, mislili smo da ćemo lakše do pobjede. Na kraju smo pokazali karakter, izvukli smo se u produžetku. Bitno je da se pobjeda piše, a sada treba samo nastaviti raditi, dobro trenirati i mislim kako ćemo iz utakmice u utakmicu dizati svoju formu."

Prvi turnir regionalnog natjecanja na srpskom Zlatiboru Bikovi su propustili zbog korone...

"Napokon su rezultati testa na Covid 19 negativni kod svih igrača pa ovaj puta možemo sa sigurnošću reći da sudjelujemo u drugom po redu 'balonu' ABA 2 lige. Nestrpljivo čekamo te tri utakmice s ABA 2 ligašima, dakle s klubovima s kojima prije nismo igrali. Nastojat ćemo se prezentirati u što je moguće boljem svjetlu. Radimo pripreme za te tri utakmice, gledali smo naše suparnike i pokušat ćemo im parirati na najbolji način,“ naglasio je strateg Gorice.

Bit će ovo povijesne utakmice za KK Gorica, jer će po prvi puta u službenom natjecanju snage odmjeriti s klubovima izvan Lijepe naše.

"Najveći problem vidim u tome kako će igrači reagirati na nepoznato, jer to su igrači i protivnici protiv kojih nikad nismo igrali i koji su nam velika nepoznanica. U domaćoj ligi uvijek znamo tko nas očekuje i kakav je pa je ipak malo lakše. Drugi problem je što će sve skupa iziskivati veliki napor kako mentalni tako i fizički. Ovo je drukčija liga i drukčiji su zahtjevi.“

"Mi ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku, a kako ćemo proći ostaje da se vidi nakon što odigramo sve tri utakmice. U svakom slučaju jedva čekamo da sve skupa krene i da klub učini ovaj iskorak u regionalnu i međunarodnu košarku," zaključio je Sesar.

U utorak od 17 sati na rasporedu je okršaj s podgoričkim Studentskim centrom, trenutno vodećom ekipom ABA 2 lige. U četvrtak je Goričanima protivnik skopski Rabotnički, a u subotu igraju protiv crnogorskog Lovćena.

(Foto: HKS, Marin Sušić)