°C 15

Put za Fuji: Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić krenuli u veliki humanitarno-sportski izazov

25.06.2023.

Damir Žbulj

Započeo je humanitarno sportski izazov 'Put za Fuji' kojem je u cilju pružiti pomoć potrebitima i podići svijest o važnosti zdravog i aktivnog načina života. Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić, strastveni humanitarci, krenuli su na putovanje koje obuhvaća vožnju biciklom oko 3.100 kilometara uz granicu Republike Hrvatske u roku od 14 dana.

Svoj put započeli su iz Parka dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, koji će ujedno biti i zadnja točka u povratku.

Ovaj izazov predstavlja svojevrsno 'plaćanje duga' za propuštene trenutke izazova u 2020. godini, kada je zbog hitne operacije šivanja napuknute žile u nozi, vožnja biciklom bila prekinuta nakon 7 dana i neprijeđenih samo 800 km. Danas, s obnovljenom odlučnošću, Kos, Deša i Zorić krenuli su na ovaj izuzetno zahtjevan pothvat, koji će ih voditi kroz predivne krajolike Žumberka, Istre, Rijeke, Privlake, Čazme, Virovitice i Međimurja natrag do Velike Gorice.

Kako bi sve prošlo kako treba, kao dio ekipe prati ih i Dražen Buketa.

Cilj ovog izazova nije samo fizičko dostignuće, već i prikupljanje donacija za pomoć udruzi Judo Team Fuji. Ova udruga brine o oko 40 djece i mladih s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama u Judo klubu osoba s invaliditetom iz Velike Gorice. Sredstva prikupljena tijekom akcije "Put za Fuji" omogućit će provedbu besplatnih aktivnosti kluba, uključujući treninge, turnire, izlete i druženja, za sve članove kluba u sljedećoj godini.

"S ponosom krećem u ovaj pothvat i ulazim u njega s odlučnošću i predanosti. Svjestan sam da će biti izazova, ali uz podršku naših sponzora, partnera i svih ljudi koji vjeruju u našu misiju, znam da možemo ostvariti ovaj cilj. Ovim putovanjem želimo pružiti podršku udruzi Judo Team Fuji i omogućiti im da nastave s radom i pruže besplatne aktivnosti za djecu i mlade s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Njihova hrabrost, istrajnost i ljubav prema sportu nadahnjuju nas da ustrajemo i savladamo sve prepreke koje nam se mogu naći na putu.“ izjavio je Marko Kos, sudionik i suorganizator akcije.



"Želimo podići svijest o važnosti zdravog i aktivnog načina života. Ujedinjeni u ovom izazovu, želimo poslati snažnu poruku da je zajedništvo i briga o drugima temelj našeg društva. Osjećam se jako sretno što imam priliku biti dijelom ove akcije i radujem se svakom kilometru koji ćemo preći, znajući da naš trud donosi promjenu u životima drugih. Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže ovaj humanitarno-sportski izazov te da svojim donacijama i pozitivnom energijom pridonesu ostvarenju ciljeva udruge Judo Team Fuji i promociji zdravog i aktivnog načina života. Hvala svima na podršci koja nam je pružena do sada i nadam se da ćemo ju dobiti i putem.“ istaknuo je Marko Deša, sudionik i suorganizator akcije.

Tijekom ovog izazova, donacije će biti moguće napraviti putem portala "Čini pravu stvar", što omogućava svim zainteresiranim pojedincima i organizacijama da pruže svoju podršku udruzi Judo Team Fuji.

Na samom kraju akcije održat će se prezentacije sponzora kroz različite izložbe, video prikaze i promo materijale, kao zabavno-edukativni sadržaj za okupljene posjetitelje u parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.

Osim toga, bit će organizirane i zabavne aktivnosti i sadržaji za najmlađe posjetitelje.