°C 6

Puljani u subotu na Gradskom stadionu: Doći će se nadigravati, moramo odgovoriti na taj izazov

15.10.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice vraćaju se prvoligaškim izazovima u subotu u 15 sati na svom stadionu protiv neugodne Istre 1961, koja je ove sezone u deset odigranih utakmica skupila isto toliko bodova. Goričani na petoj poziciji imaju šest više, ali i odigranu jednu utakmicu više...

Krunoslav Rendulić iskoristio je dvotjednu reprezentativnu pauzu za pripremu ekipe za nastavak sezone, a nakon pobjede nad Šibenikom nada se novom pozitivnom rezultatu.

"Nije bilo odmora, ali nedostajalo nam je i igrača. Veseli nas što imamo pet, šest reprezentativaca, ali s druge strane nedostajali su nam u pripremi za iduću utakmicu. Ovu pauzu smo dobro radili, prošli tjedan nešto jače, ovaj tjedan smo ušli u standardni ritam sezone. Raduje nas da smo svi zdravi, osim Juniora, nemamo 'kartoniranih' i sretni smo zbog toga," istaknuo je strateg turopoljskog prvoligaša pa dodao:

"Svi normalno treniraju zadnjih dana, raspoloženi i jedva čekaju da utakmica počne!"

Nije Rendulić na raspolaganju imao Juricu Pršira, Krešimira Krizmanića i Dominika Kotarskog, koji su s U-21 hrvatskom reprezentacijom ostvarili dvije pobjede u kvalifikacijama za Euro. Aleksandar Jovičić i Elvis Sarić bili su dio Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dok je Saša Marjanović bio s mladom BiH selekcijom

"Reprezentativna pauza je za nas 'dvosjekli mač'. Imamo iskustvo prošle takve utakmice, hendikep je ako ti igrači ne igraju puno, a izgube treninge. Raduje nas da je Sarić igrao za BiH, Pršir je za mladu reprezentaciju igrao 70-ak minuta jako dobro. Svi oni su izgubili dosta na putovanje, vidjet ćemo u kakvom će biti stanju," pojasnio je.

Protiv Puljana se očekuju sva tri boda, jer nakon okršaja sa Žuto-zelenima Goricu čeka gostovanje na Poljudu pa domaći dvoboj s Dinamom.

"Pobjeda protiv Šibenika nam je bila bitna i draga, jer je ta utakmica bila jako važna i s psihološkog aspekta. Nakon tri susreta bez pobjede malo se bila uvukla i nervoza..."

"Nadam se kako ćemo nastaviti tako i protiv Istre i kako ćemo uzeti sva tri boda."

"Istra je ove sezone jako dobra, igraju napadački, nezgodni su u tranziciji. Doći će se nadigravati i to je sigurno. Moramo odgovoriti tom izazovu, od prve minute moramo krenuti po pobjedu, napravit ćemo sve da to i napravimo," naglasio je Rendulić i ponovio:

"Svaka nova utakmica je nova priča, bit će izazovno, bit će teško, ali na nama je da na to odgovorimo!"

Na otvaranju 12. kola HT Prve lige sastaju se u petak Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva. U subotu se igra i veliki derbi Rijeke i Dinama.

U nedjelju Osijek gostuje u Koprivnici, a Hajduk u Šibeniku.