°C 5

"Prvi gol je zaista bio spektakularan, mene je isto začudilo kako je ušla!"

02.10.2021.

Damir Žbulj

Gorica nije odigrala neku bajnu utakmicu na gostovanju u Šibeniku, ali je na kraju pobijedila i upisala vrijedna tri boda u borbi za pozicije koje vode u Europu iduće sezone.

Fantastičan je bio Toni Fruk, koji je na lijevoj strani napada uskočio umjesto 'kartoniranog' Kristijana Lovrića te je pokazao kako se zaista radi o jednom nebrušenom talentu i kako bismo u budućnosti od njega mogli vidjeti još jako puno lijepih stvari i sjajnih golova, baš kao što je bio i ovaj u Šibeniku [VIDEO].

"Nije mi to problem odigrati, zahvalan sam i svim suigračima, koji mi daju podršku. Nastavit ću tako i dalje."

"Drago mi je što mi je trener ukazao priliku i dao povjerenje. Bilo je lijepo opet pogoditi, prvi gol je zaista bio spektakularan i ja sam se malo začudio kako je ušla," s osmijehom na licu ispričao je Fruk.

"Tri boda su tu, to je najbitnije, iako možda ovo nije bila naša najbolja utakmica sezone. Ali, neka svaki put bude tako. Događalo nam se da igramo dobro, a na kraju sve prosipamo."

"Idemo sada ispravljati naše greške koje radimo, pogotovo to u drugom poluvremenu, da ne padamo i gubimo koncentraciju. Mislim i ja da je to možda bio strah od prošlih utakmica i poraza i primljenih pogodaka u završnici. Mislim da je to ono na čemu trebamo raditi i popravljati," istaknuo je mladi ofenzivac turopoljskog prvoligaša.

Anthony Kalik također je dao važan doprinos u sredini terena, a upisao je i asistenciju za drugi pogodak Fruka na utakmici, koji se u konačnici pokazao i odlučujućim.

"Po meni je utakmica bila 'ružna', ali smo sretni što smo uzeli sva tri boda i to je najbitnije. U drugom poluvremenu smo malo psihološki pali, malo smo se povukli, možda je to posljedica onih poraza od Osijeka i Rijeke. Izdržali smo na kraju i zadovoljni smo."

"Mislim da smo svi sretni zbog tih slobodnih dana i to nam je motiv više za odigrati dobru utakmicu..."

Šibenik je imao više konkretnijih prilika i domaćin nakon ove utakmice može biti nezadovoljan ishodom, baš kao što je to Gorica bila u protekla dva kola, poslije poraza od Osijeka i Rijeke i primljenih golova u sudačkoj nadoknadi.

"Nismo bili tako dobri kao u prethodne dvije utakmice, ali smo zabilježili pobjedu, što je najbitnije u nogometu. Tri boda se pišu, a dojam se vrlo brzo zaboravi."

"Moram čestitati svojim momcima, neke situacije smo dobro rješavali, neke malo manje dobro, Šibenik je nešto i promašio i mislim da je na kraju zaslužena pobjeda," istaknuo je poslije slavlja trener Rendulić.

Šibenčani su u nastavku smanjili zaostatak, ali u završnici nisu uspjeli šokirati Goričane.

"Nakon takvog pogotka stvari mogu krenuti nizbrdo, srećom po nas - nisu. Imali smo dosta problema u pripremi utakmice, šest igrača, što zbog ozljeda, što zbog kartona, nisu nam bili na raspolaganju. Mislim da su ovi koji su nadomjestili dobro to odradili, sretni idemo na ovu reprezentativnu pauzu. Bit će radno, ali bit ćemo i veseli," naglasio je strateg Gorice, koji je pohvalio doprinos Tonija Fruka.

"Možda Lovrić sada neće igrati niti sljedeću utakmicu," u šali je poručio Rendulić pa ozbiljno dodao:

"Toni je fenomenalan momak, koji od početka priprema radi sjajno, svaki trening je maksimalan i on je na najbolji mogući način iskoristio svoju priliku. Zabio je dva fenomenalna gola i svi skupa smo sretni!"

Igrači su dobili tri dana slobodno, za tri osvojena boda. Idući izazov je nakon reprezentativne pauze, kad na Gradski stadion stiže Istra 1961, u subotu 16. listopada.

"Neka se dečki odmore, neka uhvate još ove zadnje zrake sunca, more je još toplo možda netko skokne i na kupanje. Od utorka smo ponovno u pogonu, u subotu igramo pripremnu utakmicu sa Slaven Belupom..."

Gorica je nakon 11 odigranih kola trenutno na petoj poziciji sa 16 osvojenih bodova. Rendulićeva momčad upisala je pet pobjeda, isto toliko poraza i onaj iznenađujući remi s Hrvatskim dragovoljcem...