°C 5

Proglašeni najbolji u sportu Velike Gorice

29.12.2017.

Igor

Tradicionalnim izborom najboljih u sportu zaključena je još jedna uspješna sportska godina Velike Gorice koja je većini sportskih djelatnika još jednom donijela mnoštvo razloga za zadovoljstvo. Brojni pojedinačni uspjesi, ekipni naslovi strijelaca Gorda, ali i europska premijera rukometaša Gorice samo su dio onoga što je obilježilo sportsku Veliku Goricu 2017. godine. 

Sportašima, klubovima, ali i onima bez kojih bi sve to teško bilo ostvarivo, trenera i samozatajnih sportskih djelatnika uručena su priznanja. Nagrade su se dodjeljivale u 12 kategorija.

Željku Mihalju nagrada za životno djelo

Najvišu nagradu, onu za životno djelo ove je godine primio Željko Mihalj. Nogometni put započeo je 1965. godine u Slavoniji, da bi igračku karijeru zaključio 1986. godine nakon čega se posvetio radu u klubovima (Napredak Velika Mlaka, Radnik) te nogometnim institucijama od gradskih do nacionalnih Saveza.

-To je valjda znak da vam je došao kraj, no ja još uvijek nisam sve dao nogometu da bih obznanio svoj kraj- rekao nam je Mihalj koji najvećim osobnim uspjehom smatra godine provedene u Napretku s kojim je izborio ulazak u 1. B ligu (ondašnja 2. HNL).

-Velikim uspjehom smatram i to što sam kroz taj svoj nogometni svijet upoznao dosta kvalitetnih ljudi. Upravo zbog toga, najdraže mi je kada negdje dođem i pronađem prijatelja s kojim sam se susretao u nogometu- nastavio je Mihalj koji kao tajnu svoje dugovječne opstojnosti navodi ljubav prema nogometu i nogometnoj lopti.

Ines Grdenić po peti i Marko Germin po prvi puta

I dok je na razini Hrvatske atletika kada su u pitanju proglašenja sportaša postala apsolutni rekorder po broju najboljih, za Veliku Goricu to se može preslikati na karate gdje je neprikosnovene vladarica proglašenja Ines Grdenić koja je sinoć po peti puta proglašena najboljom u sportu Velike Gorice.

-Nekako mi je najdraža ona kada sam je dobila radi trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu. To je bila moja najuspješnija godina, no nadam se da će biti i bolje, jer ja sebe uvijek vidim na najvišem postolju- ispričala nam je Ines Grdenić koju u veljači očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Sochiju.

Nagradom za najboljeg sportaša po prvi se puta okitio Marko Germin, član Streljačkog društva Gord s kojim već godina niže uspjehe na domaćoj sceni, da bi ove godine stigli i oni reprezentativni, osvajanjem drugog mjesta na Europskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj bio jedanaesti u konkurenciji 150 strijelaca.

-Lijepo je biti najbolji, hvala onima koji su procijenili moj rezultat dovoljno kvalitetnim za ovu nagradu. Meni osobno ovo je bila najbolja godina. I dalje radimo i treniramo, a kada je tome tako bilo bi neozbiljno da nam Olimpijske igre nisu cilj- rekao nam je Marko Germin.

Mirjana Lučić i Velimir Šandor najbolji su sportaši s invaliditetom.

Godina iz snova za rukometaše Gorice

Epitet najbolje momčadi u Velikoj Gorici ove su godine zasluženo ponijeli rukometaši Gorice. U godini u kojoj klub slavi 40-tu obljetnicu stigli su i najveći klupski uspjesi; četvrto mjesto i plasman u EHF kup čime je klupska povijest ispisana nekim novim tonovima.

-Lani je bilo sjajno. Europska premijera svima ostaje u lijepom i trajnom sjećanju. Vjerujem kako ćemo i narednih godina uspijevat držati ovakvu razinu- kaže trener Hrvoje Pekera.

Šah je jedna od konstanti turopoljskog sporta. Zlatko Rožić i njegove djevojke već godina drže konstantu. Lani su bile treće u natjecanju Kupa, te druge na prvenstvu Hrvatske, a kako se moglo čuti tijekom priredbe i ciljevi za 2018. godinu ostali su isti- biti i dalje u vrhu.

Ostali laureati

Rezultata nema bez kvalitetnog stručnog rada, a ove je godine za svoj rad i rezultate koje su postigli njegovi natjecatelji nagrađen Goran Živković iz Karate kluba Velika Gorica koji je najbolji trener. Darko Batković (MK Velika Gorica), Katarina Brnada Ćosić (HOK Gorica), Darko Brajković (NK Buna), Đuro Mesić (HRK Gorica) dobitnici su priznanja za sportske djelatnike, dok su znanim plaketama nagrađeni Anto Marić (NK Vatrogasac), Branko Kaurić (AK Velika Gorica) i Vladimir Stepanić (NK Udarnik).

Nade godine su; Matija Kečkeš (SK Turopolje), Matej Matić (HNK Gorica), Nina Vuković (MK Velika Gorica), Nina Mikulin (TKD Velika Gorica), Patrik Varjačić (HRK Gorica), Borna Čeran (AK Velika Gorica), Mia Mijović (KK Velika Gorica), Ana Parać (KK Centar), Leon Kolarec (BK Velika Gorica) i Sara Treščec (ŽRK Udarnik).

Nagradama za posebna postignuća nagrađeni su; NK Udarnik (prvak MŽNL), OK Gorica (prvaci 2. lige), NK Lukavec (70 godina postojanja) i NK Turopoljac (60 godina postojanja), dok su za promidžbu goričkog sporta nagrađeni; HRK Gorica, TKD Velika Gorica, HNK Gorica i MK Velika Gorica.

Posebnu nagradu primila je ŽRK Gorica koja je zahvaljujući predjedniku Draženu Čureku ostala na životu.

Gradonačelnik najavio daljnje ulaganje u sport

Proglašenje najboljih već tradicionalno je održano u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a uz sportaše bili su tu i brojni dužnosnici iz svijeta sporta, kao i gradski dužnosnici predvođeni gradonačelnikom Draženom Barišićem.

-Lani smo rekli da je godina bila uspješna, no i ova je isto tako nije bila ništa slabije uspješna nego prethodna. Kao predsjednik Sportske zajednice mogu se jedino dičiti što imamo takve sportaše- istaknuo je predsjednik Zajednice športskih udruga Goran Kovačić.

Veliki obol u svemu tome i Grad čije vodstvo ima puno povjerenje u sportaše i njihovo vodstvo. Dokazano je to tijekom prethodnih godina, a u tom smjeru ići će se i narednih godina.

-Svaka godina nam je sve bolje. Sljedeće godine dobivamo i plivačke sportove. Ne stajemo tu, kupili smo i klizalište te ozbiljno razmišljamo o hokeju, a nismo odustali niti od skijališta. Želimo našu djecu naučiti skijati. Sport je puno šire i on pridonosi kvaliteti života u Gradu. Naša poruka ja da smo sportaši, da radimo imamo rezultate- poručio je gradonačelnik Dražen Barišić obećavši sportašima i daljnju pomoć.

U zabavnom dijelu programa nastupile su Jane, Turopoljske mažoretkinje koje su se predstavile kao cheerleadersice, te nenadmašni Luka Vidović koji je publiku ponovno nasmijao do suza.