°C 12

Predstavljen Leksikon velikogoričkog športa u nakladi Zajednice sportskih udruga

04.08.2020.

Damir Žbulj

Pred odabranim lokalnim sportskim djelatnicama i djelatnicima predstavljena je knjiga 'Leksikon velikogoričkog športa', knjiga tiskana u nakladi Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice.

Autor knjige je i tajnik ZSUGVG, Davor Štuban, a cilj je bio u formi leksikona na jednom mjestu predstaviti povijest sporta u našem gradu.

O vrijednosti će najbolje suditi sportašice i sportaši, treneri, suci, predsjednici i tajnici te članovi klubova i klupskih uprava, koji su tu povijest stvarali i proživjeli.

Na promociji su bili i predsjednik ZSUGVG Goran Kovačić, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec, predsjednik Gradskog vijeća i čelnik HRK Gorica Neven Karas, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe sporta na lokalnoj razini Siniša Krajač, proslavljeni srebrni hrvatski olimpijac Damir Martin, predsjednik Komisje sportaša i dopredsjednik HOO-a, kao i njegova supruga Velikogoričanka Ivana, također sportašica, bivša hrvatska prvakinja u mačevanju i bivša rukometašica Udarnika, kao i ostali uzvanici koji su obilježili prošlost i sadašnjost velikogoričkog sporta.

(Foto: ŽRK Udarnik Velika Gorica)