°C 29

Povratak rukometaša Gorice u akciju

09.09.2023.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice novu prvenstvenu sezonu u Paket24 Premijer ligi otvaraju ove nedjelje od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani protiv 'starog rivala' Varaždina 1930.

Iako se tek radi o početku natjecanja, bit će to jako dobra prilika vidjeti kako izgleda jedna 'nova' Gorica, s novim trenerom, s nekim novim licima na terenu, ali i s rado viđenim povratnicima...

Naši 'domaći dečki' i ljubimci navijača i navijačica, Hrvoje Ceković i Ivan Laljek, ponovno će nositi gorički dres i bit će dodatni razlog da i ove sezone uživate u rukometu u našem gradu!

Andrija Nikolić vratio se pak u 'svoj' RK Zagreb, gdje će biti pomoćnik Slavku Goluži, dok je klupu Gorice preuzeo još jedan trener iz omladinskog pogona Zagreba, Ivan Dragić, koji je i hrvatski kadetski izbornik, trener s bogatim iskustvom, koji će svakako donijeti jednu novu dimenziju igri Gorice. Među goričkim vratnicama više neće biti legendarnog Tompe Sladoljeva, ali će zato tu od ove sezone biti Marin Sorić, jedan do boljih čuvara mreže na domaćim parketima, Otišli su i Filip Goričanec, koji se u proteklih nekoliko sezona prometnuo u ikonu goričkog rukometa te Tin Tomljanović, a konkurenciju na crti dodatno je zaoštrio Vid Starčević. Čeka se i potpuni oporavak Mateja Svržnjaka i Nike Frankovića i bit će to i dalje jedna opasna, čvrsta, borbena i jaka Gorica, koja ima jasnu ambiciju, ponovno ući u Ligu za prvaka, boriti se za mjesta koja vode u Europu, ali ove sezone velika želja je i napasti i izboriti Final 4 Hrvatskog rukometnog kupa!

"Ove dvije ekipe se dobro poznaju, ali nova sezona donosi neke promjene u rosterima pa treba vidjeti tko će se bolje snaći. U sezonu ulazimo spremni i željni utakmica, te vjerujem da nećemo razočarati naše navijače," kratko je poručio novi trener Dragić, dok je Laljek ovako vidi otvaranje sezone:

“Nakon napornih priprema otvaramo sezonu domaćom utakmicom protiv ekipe Varaždina. S obzirom na to da je početak prvenstva, teško se pripremiti za protivničku ekipu, ali znamo da nas čeka teška utakmica protiv tradicionalno jakog protivnika. Ulazimo u prvenstvo pod vodstvom novog trenera i trebat će još vremena da sve stvari sjednu na mjesto, ali želimo u prvoj utakmici prikazati sto bolju igru i naravno pokušati izboriti dva boda.“

Goričani su ove sezone smješteni u Ligu A, a protivnici će im, uz Varaždin 1930, biti i opasne i jake Sesvete, Trogir, Osijek, Karlovac, Moslavina i hrvatski prvak Zagreb, s pomoćnim trenerom Nikolićem te našim starim znancima, Ćavarom, Klaricom i Srnom, bivšim igračima Gorice.

Nakon otvaranje sezone s Varaždincima, ove nedjelje od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, slijedi gostovanje u Karlovcu pa domaći okršaj sa Zagrebom. Čeka nas ponovno puno uzbuđenja i rukometnih zanimljivih i spektakularnih okršaja u našem gradu!