°C 14

Poletovci izborili plasman na završnicu Sportskih igara mladih u Splitu

24.06.2020.

Damir Žbulj

Novi uspjeh ostvarili su mladi šahisti i šahistice Poleta, koji su ostvarili plasman na završnicu Plazma Sportskih igara mladih.

Kvalifikacijski turniri osnovnih škola Zagrebačke županije odigrani su u Buševcu, a učenice i učenici natjecali su se u dvije dobne kategorije, mlađi od 11 i mlađi od 15 godina.

Najbrojnija je bila skupina dječaka mlađih od 11 godina, bilo ih je 14. Prvo mjesto osvojio je Ivan Horvat iz Svete Nedelje, koji je dobio sve partije. Drugi je bio Vito Jurić s 4 boda, a treći Dominik Đurašin s 3.5 boda, oba iz Buševca. Jakov Hranj iz Ogulinca bio je s 3 boda četvrti, a iza njega je bila skupina od pet igrača, svi s 2.5 boda.

Dvojica favorita u konkurenciji 11 šahista do 15 godina, Filip Car iz Zaprešića i Nikola Kos iz Velike Gorice, opravdali su svoju ulogu tako da su sve partije dobili, a međusobno su podijelili bod. Prvo mjesto pripalo je Kosu, koji je bio bolji po dodatnim kriterijima. Treći je bio Šimun Lučić iz Novog Čiča s 4 boda, a Jan Dolački iz Starog Čiča bio je peti.

U obje skupine djevojčica bilo je ukupno 12 natjecateljica, u svakoj po šest. Marta Trgovac iz Turopolja uvjerljivo je pobijedila u konkurenciji do 15 godina ispred Saše Detelića iz Buševca i Mateje Zetković iz Novog Čiča. Do 11 godina najbolja je bila Lara Marija Žagar iz Svete Nedelje dobivši svih pet mečeva, ispred Maje Kos i Larise Živčec, obje iz Velike Gorice.

Završnica će se održati u Splitu od 9. do 11. srpnja, a Polet će predstavljati Nikola Kos i Marta Trgovac u starijoj kategoriji te Maja Kos u kategoriji do 11 godina.

Kvalifikacije u Buševcu je uspješno prošao Ivan Horvat (Sveta Nedelja).