°C 18

Plivački klub Gorica u potrazi za novim mladim nadama

13.01.2024.

Damir Žbulj

Plivački klub Gorica ulaskom u novu kalendarsku godinu organizira upis novih članova te nastavlja stvarati nove goričke plivačke nade.

"U program plivačke sportske škole PK Gorica upisuju se djeca od 5 do 10 godina starosti i ovisno o znanju plivanja svrstavaju se u odgovarajuće grupe. U program usavršavanja plivačkih tehnika upisuju se djeca i mladi od 11 do 18 godina, koji žele pravilno naučiti plivati sve tehnike," javila je trenerica Sara Brajković, kojoj se možete javiti na broj telefona 099 674 9679 za dodatne informacije te dogovoriti termin testiranja.

Prije upisa potrebno je na goričkom Gradskom bazenu izvršiti provjeru znanja plivanja.

"Očekuje se da dijete može samostalno preplivati 20 metara bilo kojom tehnikom ili načinom te sigurno održavanje na vodi. Ako je dijete zadovoljilo kriterije provjere, obavlja se upis u klub te ovisno o znanju plivanja i starosti svrstavamo ih u odgovarajuće programe i grupe," dodala je trenerica.

Ne zaboravite, plivanje je jedna od osnovnih ljudskih vještina i potreba, ali i izuzetno zdravi sport, važan za razvoj motoričkih sposobnosti. Radi što kvalitetnijih uvjeta za trening i igru, broj polaznika je ograničen, a mlade plivačice i plivači će kroz igru i treninge upoznati i nove prijatelje.

U Plivačkom klubu Gorica mogu biti zadovoljni kako su zaključili prošlu plivačku sezonu. Bruna Smojver, Katarina Zajec, Lovro Brekalo, Colin Mackenzie, Ivan Vidaković i Josip Čunčić nastupili su Regionalnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore, juniore i seniore na bazenu Utrine, a odradili su odlične utrke i postavili nove osobne rekorde.

"Na zimskom plivalištu Mladost sudjelovali smo na trećem izdanju 'Teen Lige' o organizaciji PK Trešnjevka. Svi plivači i plivačice nastupili su u dvije discipline, leđno i slobodno. Mlađe dobne kategorije na 25 metara, a stariji na 50 metara."

 

"Uz domaće natjecateljica i natjecatelje nastupio je i velik broj naših članova pod vodstvom trenerice Tine Antolić, koji su redom postizali izvrsne rezultate te su se mnogi i okitili medaljama. Ponosni smo na svoje plivače i plivačice te svima od srca čestitamo na ostvarenim uspjesima," zaključila je Brajković.