°C 8

Petar Brcković dobio dres Luke Modrića

27.07.2019.

Damir Žbulj

Mladi Velikogoričanin Petar Brcković bio je jedan od junaka prošlogodišnjeg spektakularnog dočeka nogometnih svjetskih viceprvaka na Trgu bana Jelačića.

Petar se tada pridružio hrvatskim reprezentativcima na pozornici, a imao je priliku i zagrliti svog idola, Luku Modrića.

-->> Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar iz Gorice

Na poziv Marijana Kustića, izvršnog direktora HNS-a, Petar i njegov otac posjetili su ured Hrvatskog nogometnog saveza, gdje je dobio prigodne poklone, uključujući sportsku opremu te dres hrvatske reprezentacije s brojem i imenom kapetana Modrića.

Uz izvršnog direktora, Petra je u Zagrebu ugostio i njegov imenjak - glavni instruktor HNS-a te brončani Vatreni Petar Krpan.

"Dječak Petar Brcković iz Velike Gorice rođen je s Downovim sindromom te je veliki obožavatelj nogometa i Luke Modrića, a fotografije s dočeka na kojima ga grli kapetan Vatrenih obišle su svijet i poslale pozitivnu poruku o važnosti inkluzivnosti u nogometu. Petrova priča s dočeka također se pronašla i u brojnim hrvatskim te inozemnim medijima," prenosi hns-cff.hr.