°C 7

Paolo Kraljević zabio za pobjedu, kapetan Ceković predvodio slavlje

13.12.2020.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice uspješno su prošli i kroz Dubravu, a nakon velike borbe slavili su s minimalnih 22:23, pogotkom Paola Kraljevića s krila 20-ak sekundi prije kraja dvoboja.

Bio je to odgođeni susret petog kola Paket24 Premijer lige i Goričani su sada šestom pobjedom u devetom nastupu, uz dva remija i jednim porazom, učvrstili svoje mjesto na vrhu ljestvice.

Ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića odlično je otvorila utakmicu i već nakon deset minuta i vodstva 2:5 natjerala domaće da uzmu minutu predaha. Dubrava je dobro iskoristila naredno razdoblje dobre igre, uspjela je uhvatiti priključak i u potpunosti okrenuti rezultat u svoju korist pa je i trener Gorice morao pozvati timeout.

Dubrava je minimalnu prednost čuvala sve do finiša prvog dijela, kad su Goričanec, Čakarić i raspoloženi Ceković ponovno Goričanima osigurali 'plius tri'. Mihaljević s crte zabija za 11:13 na poluvremenu.

Gorica je diktirala ritam u nastavku utakmice, prednost je stalno bila na njenoj strani, često je bilo i tri gola viška, ali u samoj završnici prava drama. Prvo izjednačenje u drugom dijelu bilo je na ulasku u zadnju minutu (22:22), no, bodovi su na kraju zasluženo otišli u Veliku Goricu.

Lijepu akciju Ceković je zaključio finom asistencijom za krilo, a Kraljević majstorskom realizacijom, za pokazalo se konačnih 22:23.

Dubrava je pozvala minutu predaha, pokušala organizirati smisleni zadnji napad, ali je obrana Gorice odradila svoj posao i šut Ivankovića nije završio u mreži.

Veliko slavlje na kraju dokaz je koliko je ova pobjeda značila igračima i stručnom stožeru Gorice nakon što su im u prošlom kolu Varaždinci uspjeli ponovno uzeti bod.

Ceković je ponovno briljirao iz igre, zabio je svih svojih šest pokušaja, a tek je dva promašaja imao s linije sedam metara (2/4) za osam postignutih golova, uz jednu ali vrijednu asistenciju.

Bruno Negran dodao je pet komada, a Kraljeviću je pobjednički pogodak bio i prvi i jedini šut na utakmici.

Tomislav Sladoljev imao je odličnu partiju među vratnicama i devet obrana, od čega i jedan sedmerac. 

Gorica u nedjelju 13. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani igra protiv Dubrovnika.