°C 9

Oreščanin: Sada je lakše ići na Maksimir

25.04.2021.

Damir Žbulj

Dario Špikić s dva je pogotka u nastavku utakmice zapečatio sudbinu Lokomotive na Gradskom stadionu, nakon što su u prvom dijelu gostujuću mrežu tresli Hamad i Mudrinski.

Napokon je prekinut negativan niz bez prvenstvene pobjede, ali Lokosi su s razlogom na dnu ljestvice, dok se Gorica i dalje bori za Europu.

I bez Suka, Kalika i Lovrića razlika u kvaliteti bila je jasno vidljiva...

 

U 4:2 slavlju važnu ulogu odradio je Špikić, a svojim golovima 'podsjetio' je na najboljeg strijelca i asistenta Gorice. Lovrić bi mogao biti spreman za veliki okršaj s Dinamom u srijedu

"Ispalo je da sam zabio tipičan 'njegov' pogodak. Sretan sam, ali najvažnija je pobjeda!"

"Kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme, osjećali smo da smo bolji, ali smo primili dva nesretna gola, dobili crveni. Malo je neugodna kad si s igračem manje, a rezultat je 3:2, no, zabili smo mi četvrti pogodak i mirno smo utakmicu priveli kraju," istaknuo je nakon pobjede Špikić.

Trener Siniša Oreščanin napokon je mogao imati razloga za zadovoljstvo

"Bila je lijepa utakmica za gledanje, nadam se da su i navijači uživali. Zadovoljan sam, čestitam igračima i ljudima u klubu. Ovakva pobjeda daje pozitivu! Dugo nismo pobijedili u prvenstvu, mučili smo se, u hodu popravljali i slagali neke stvari zbog izostanaka: Išlo je to nekim usporenim ritmom, makar smo mi i u prošlim utakmicama stvarali šanse."

"Možda ne koliko smo željeli, možda i nismo igrali onako kako smo željeli..."

"Uvijek se nadaš da će se negdje 'odčepiti', kao u ovoj utakmici. Zabili smo četiri gola, bila je dobra utakmica, zabili smo s igračem manje, imali smo nekoliko dobrih šansi, igrači su apsolutno dali sve od sebe," analizirao je strateg turopoljskog prvoligaša i posebno istaknuo:

"I nakon pogreške Banića, nakon crvenog kartona Steenvoordena momčad se nije 'raspala', to je ono što je i najveći dobitak iz ove utakmice. Pokušavali smo biti realni dok smo bili u maloj krizi, znali smo da se to događa i većim ekipama. Nadam se kako smo se ovom izvedbom vratili na pravi put, vidjet ćemo što će nam to na kraju donijeti."

Borba za finale Kupa na rasporedu je već u srijedu.

"Ovakva utakmica diže motivaciju i samopouzdanje i sada je lakše ići na Maksimir! Čeka nas najljepša i najveća utakmica u povijesti, ali za nas će biti najlakša. Trebamo odigrati onako kako se dogovorimo, kako ćemo pripremiti dvoboj i onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Dinamo respektiramo, Dinamo je favorit, ali igra se jedna utakmica i svašta se može dogoditi," zaključio je Oreščanin.

U nedjelju je Rijeka na svom travnjaku remizirala s Osijekom bez postignutih golova i uoči posljednjih pet odlučujućih kola Gorica je ponovno na trećoj poziciji s 52 osvojena boda, jednim više od Riječana.

U idućem kolu Gorica igra u Puli, a Rijeka na Poljudu kod Hajduka.