°C 11

Odbrojavanje se bliži kraju: Gorica se vraća u Šibeniku nakon 34 dana

18.11.2020.

Damir Žbulj

U petak će biti točno 34 dana od kada je Gorica odigrala posljednju prvenstvenu utakmicu, na Maksimiru kod Dinama. 

Koronavirus je prvo ušao u svlačionicu turopoljskog prvoligaša, a kad se s nestrpljenjem očekivala utakmica protiv Slaven Belupa, niti Koprivničanci nisu ostali imuni na ovu pandemiju.

Odigrala je Dambrauskasova momčad nakon izlaska iz izolacije i povratka treninzima i dva prijateljska dvoboja, s polovičnim učinkom. Protiv Intera je to bila dobra i rastrčana partija ekipe željne nogometa, dok je protiv Kustošije, još jednog drugoligaša, to izgledalo puno slabije i i 3:2 poraz bio je dobro upozorenje prije posljednje pripreme za gostovanje na Šubićevcu kod razigranog Šibenika.

U posljednja četiri susreta povratnik u prvoligaško društvo dobio je Hajduk na Poljudu pa izgubio od Dinama, ali onda svladao i Rijeku i Varaždin te u odličnoj atmosferi očekuje Goričane.

Litavski strateg posljednjih dana nije na raspolaganju imao kompletnu momčad. Špikić, Krizmanić i Mitrović pomogli su mladoj reprezentaciji da napravi posljednji korak prema Europskom prvenstvu, dok je Albi Doka bio sa svojom reprezentacijom Albanije.

"Prijateljske utakmice su tek prijateljske utakmice. Ono što je važno čeka nas u petak u Šibeniku. Izvukli smo neke pozitivne stvari, vidjeli smo koje su negativne i ovo sve je dio procesa," pričao je nakon poraza od Kustošije trener Gorice.

Gorica je istrčala na travnjak Gradskog stadiona u snažnom sastavu, tek je Banić bio umjesto Kahline na vratima, u obrani su bili Moro, Steenvoorden, Jovičić i Musa, u veznoj liniji Suk, Babec, Dvorneković, Hamad i Mitrović te u napadu Mudrinski. Golovima srpskog ofenzivca u finišu prvog dijela na predah se otišlo s ugodnih 2:0. U nastavku ulazi i Kahlina, priliku minute su dobili Zorica, Jovičić, Zavalić, Pršir, Glasnović, Cahani, a kapetan je čak tri puta morao po loptu u mrežu.

"Teško je pronaći razloge takvog poraza, imali smo teške treninge prije toga, umor je sigurno bio jedan od razloga, a dali smo priliku i nekim mladim igračima. Sretan sam kako smo zabili te golove u završnici prvog poluvremena."

"Čestitke Kustošiji. U nastavku su izašli s potpuno drugačijim pristupom, pritisnuli su nas i natjerali na pogreške. Primili smo golove upravo iz takvih situacija na našoj polovici," dodao je Dambrauskas pa naglasio:

"Čuvali smo neke igrače, poput Čabraje, Lovrića, Golubickasa, Delfija. Matar Dieye u potpunosti spreman..."

Nadamo se kako će Dambrauskas u petak u Šibeniku od 19.05 sati imati na raspolaganju najjaču momčad i kako će povratak prvoligaškom nogometu biti pobjednički!

U 12. kolu Lokomotiva još u petak do 17 sati dočekuje Varaždin.

U subotu se od 15 sati igra veliki derbi Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu, a Hajduk gostuje u Koprivnici. Dvoboj Istre 1961 i Rijeke odgođen je zbog koronavirusa u riječkim redovima.

Na Gradski stadion Goričani se vraćaju u ponedjeljak 23. studenog od 18 sati, kad u odgođenom dvoboju desetog kola stiže Varaždin.

Domaći dvoboj 13. kola s Lokomotivom igra se 28. studenog od 17.05 sati.

(Foto: HNK Gorica)