°C 8

Novo pojačanje pod goričkim obručima: Klub će se boriti za sam vrh

14.08.2020.

Damir Žbulj

U novoj košarkaškoj sezoni dio ekipe pod vodstvom Josipa Sesara bit će i 29-godišnji Ivan Batur, koji je prošlu sezonu nosio dres Škrljeva.

Odrastao je u Zadru, gdje je i napravio prve košarkaške korake, a nastupao je i za Zagreb, slovensku Rogašku i KK Zabok.

U mlađim kategorijama bio je i hrvatski reprezentativac, a u momčad Gorice ovo 203 centimetra visoko krilo donosi i dozu iskustva.

"Sviđa mi se roster koji je složen i mislim kako će se Gorice u domaćem prvenstvu boriti za sam vrh i po svemu mora biti među prve četiri kluba u Hrvatskoj," rekao je na predstavljanju.

Batur je već osjetio draž igranja u ABA 2 ligi, dok je nastupa za Rogašku: "Imat ćemo što za reći i u regionalnom natjecanju. ABA 2 liga nosi puno izazova, ali se veselim svemu što nas čeka."

Ugovor je potpisao do kraja iduće sezone, koja bi trebala početi za nešto malo više od mjesec dana, domaćom utakmicom protiv Splita u prvom kolu HT Premijer lige.

"Drago mi je da smo se brzo dogovorili, što dolazim u klub koji ima jasnu viziju i ambicije. Gorica raste iz godine u godinu, a u Hrvatskoj se pozicionirala odmah iza Cibone i Zadra, uz bok Splitu. Drago mi je što ću surađivati s trenerom Sesarom, s kojim sam u kontaktu od prošlog ljeta. Veselim se što ću biti dio ove priče," poručio je novi košarkaš Gorice.  

Batur će se suigračima na treningu u Gradskoj dvorani priključiti u ponedjeljak, a tamo ga čekaju Mate Kalajžić, Maj Kovačević, Emil Savić, Krešo Ljubičić, povratnik Marko Baković te starosjedioci Borna Kapusta, Ivan Majcunić, Ante Mašić i Lovro Mazalin.

Uskoro će se znati sudbina Mislava Brzoje, a očekuje se i još jedno pojačanje...

(Foto: Rogaška)