°C 7

'Novo normalno' u Zaprešiću: U petak kreće drugoligaška sezona

13.08.2020.

Damir Žbulj

U Zaprešiću se polako, ali sigurno privikavaju na nove uvjete i početak drugoligaške avanture. Tomislav Ivković okupio je nogometaš Intera početkom kolovoza, dovedena su neka pojačanja i već u petak 14. kolovoza u goste od 20 sati na stadion Ivan Laljak - Ivić stiže Solin.

Klub je ipak uspio podmiriti svoje obveze prema bivšem klubu Borislava Coneva, skinuti blokadu i registrirati nove igrače.

Conev se vratio u Levski, Damian van Bruggen otišao je u Slaven Belupo, baš kao i Frano Mlinar.

Nova lica su vratar Ivan Križanović, koji je stigao iz HAŠK-a, veznjak Mateo Dunić (Krško), desni bek Matija Benčić (Dinamo II), koji je prošao omladinsku školu Intera, pa napadač Ivan Abramović (Maksimir), krilni igrači Martin Šroler (Gorica), Silvio Goričan (Lokomotiva), Marko Vranjković (Lokomotiva), stoper Mihael Zorica (Rudeš), vezni Marko Uzelac (Rudeš), desni bek Luka Uzelac (Rudeš) te desno krilo Filip Jovićević (Dinamo II). Tu su i donedavni juniori Rene Ljuboja (vezni), Ivan Grozdek (stoper, vezni), Luka Leon Kovač (stoper), Sven Adžaga (vezni) i Mark Karković (lijevi bek).

-->> Šroler poslan na posudbu u Zaprešić: Želim pokazati koliko vrijedim

Glavni cilj u novoj sezoni je konsolidacija kluba, brzinski povrata u HT Prvu ligu nije imperativ, međutim, ako se ukaže prilika Žuti će je objeručke prihvatiti.

"Ovo je sve nešto novo, barem za mene. Tražit ćemo informacije, vidjet ćemo što nas čeka u prvom kolu protiv Solina. U početku će sve biti teško, mi tražimo sebe, uz svu ovu mladost koja je došla. Nisu svi idealno fizički pripremljeni, puno njih je imalo dugačku pauzu. Svi će dobiti jednu dodatnu priliku, a to su igrači za koje sam znao i ranije i za koje mislim da nam mogu pomoći, uz kvalitetan rad," naglasio je Ivković prilikom predstavljanja dresova za novu sezonu.

U drugom kolu Inter je trebao gotovati kod Rudeša, no, cijela ekipa zagrebačkog drugoligaša je u samoizolaciji, jedan nogometaš pozitivan je na koronavirus i za tu utakmicu tražit će se novi termin. 

Izvršni odbor HNS-a odlučio je već ranije kako će se utakmice HT Prve lige, Druge HNL, Hrvatskog nogometnog kupa i natjecanja mladeži (Prve hrvatske nogometne lige za juniore te Prve hrvatske nogometne lige za pionire i kadete) do daljnjega igrati bez prisustva gledateljstva.

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)